avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... CASS 5,5 la conventie si vanzare imobil
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

CASS 5,5 la conventie si vanzare imobil

Buna ziua, sunt incadrat cu conventie civila (platesc CASS-ul) si voi face o tranzactie imobiliara - vand o casa la tara. As vrea sa stiu daca mi se vor opri la CASS cei 5,5% in aceste conditii? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Iulie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:52, 6 Iulie 2014
C.a.s.s. la vanzare casa? Nu am auzit de asa ceva!
La vanzarea unei proprietati, asa cum ati descris-o dv, nu se datoreaza C.A.S.S.
Multumesc de raspuns, am inteles bine ca daca vand un imobil proprietate si sunt incadrat cu conventie civila, n-o sa mai platesc cei 5,5 la CASS.
Nu se plateste C.A.S.S. chiar daca nu aveati venituri. Pentru cazul descris mai sus nu datorati nimic in urma vanzarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum platesc c.a.s.s.cu venituri numai din tranzactiile cu actiuni pe bursa forumistul forumistul Sunt o persoana fara ocupatie si am inceput sa tranzactionez actiuni pe Bursa de Valori Bucuresti. In aceasta luna am facut cateva vanzari de actiuni, in urma ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil - necesita plata catre cas ? irina29 irina29 am observat ca s-a mai discutat dar eu am ramas tot nelamurita. am un imobil pe care urmeaza sa-l vand. in urma efectuarii tranzactiei stiu ca trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Vanzare imobil, plata cas persoana fizica dpdv dpdv Buna seara! Un prieten doreste sa vanda un imobil dar nu lucreaza si nu are platite darile catre stat (CAS). Tranzactia este prin banca... Cine si cat ii ... (vezi toată discuția)