am observat ca s-a mai discutat dar eu am ramas tot nelamurita.
am un imobil pe care urmeaza sa-l vand. in urma efectuarii tranzactiei stiu ca trebuie sa platesc 2% ( imobilul e detinut de mai mult de 3 ani ) si apoi 1 % daca tranzactia depaseste nu mai stiu ce suma. mai exista si taxele catre notar.
in afara de taxele notariale si acel impot de 2% mai exista alte taxe ce ar putea reveni vanzatorului ?
eu nu sunt angajata cu contract de munca ci am un contract de colaborare in baza unui pfa ( pfa -ul nu tin de vanzari de imobile ci e pe domeniul medical ). anul acesta am avut 2 luni in care nu am fost angajata si nu am avut nici pfa si am platit cas-ul din mana dupa cum mi-au calculat cei de la cas. exista vreo posibilitate sa ma trezesc cu o suma de plata catre CAS in urma vanzarii imobilului ?
Veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal(vanzare imobil),prevazute la art.77^1 din Codul fiscal,nu intra in baza de calcul a contributiilor sociale(CAS sau CASS).Atentie insa,daca vanzarea se face prin alta procedura decat cea notariala,trebuie depusa la Administratia fiscala Declaratia 209.
Taxe notariale
elle-elle
vreau sa cumpar apartament prin programul prima casa. Cine suporta cheltuielile la notar pentru contractul final de vanzare-cumparare?Ce suma platesc eu ca si ... (vezi toată discuția)