avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Vanzare imobil - necesita plata catre CAS ?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Vanzare imobil - necesita plata catre CAS ?

am observat ca s-a mai discutat dar eu am ramas tot nelamurita.

am un imobil pe care urmeaza sa-l vand. in urma efectuarii tranzactiei stiu ca trebuie sa platesc 2% ( imobilul e detinut de mai mult de 3 ani ) si apoi 1 % daca tranzactia depaseste nu mai stiu ce suma. mai exista si taxele catre notar.
in afara de taxele notariale si acel impot de 2% mai exista alte taxe ce ar putea reveni vanzatorului ?

eu nu sunt angajata cu contract de munca ci am un contract de colaborare in baza unui pfa ( pfa -ul nu tin de vanzari de imobile ci e pe domeniul medical ). anul acesta am avut 2 luni in care nu am fost angajata si nu am avut nici pfa si am platit cas-ul din mana dupa cum mi-au calculat cei de la cas.
exista vreo posibilitate sa ma trezesc cu o suma de plata catre CAS in urma vanzarii imobilului ?
Cel mai recent răspuns: Marian Trutan , Contabil 18:47, 24 Ianuarie 2013
Veniturile din transferul proprietatilor imobiliare din patrimoniul personal(vanzare imobil),prevazute la art.77^1 din Codul fiscal,nu intra in baza de calcul a contributiilor sociale(CAS sau CASS).Atentie insa,daca vanzarea se face prin alta procedura decat cea notariala,trebuie depusa la Administratia fiscala Declaratia 209.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare imobil. ce impozit si taxe datorez? Ioan500 Ioan500 Am o proprietate imobiliara (teren si constructii), o parte din imobil fiind ocupata de un chirias. Anual depun DU la finante pentru venituri din activitati ... (vezi toată discuția)
Taxe notariale elle-elle elle-elle vreau sa cumpar apartament prin programul prima casa. Cine suporta cheltuielile la notar pentru contractul final de vanzare-cumparare?Ce suma platesc eu ca si ... (vezi toată discuția)
Impozite si contributii la vanzarea unui imobil de către o persoană care nu lucrează cu cim elenagabi elenagabi Va adresez rugamintea sa ma ajutati in urmatoarea problema. Nu sunt angajatîă şi doresc să vând un teren (terenul este proprietatea mea, moştenit în ... (vezi toată discuția)