avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Vreau sa rascumpar polita de asigurare, dar nu stiu cum
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Vreau sa rascumpar polita de asigurare, dar nu stiu cum

Mi-am facut o asigurare cu acumulare de capital pe 20 de ani in 2008, cand am platit prima de 2000 lei, in anii urmatori n-am mai platit, asteptand sa treaca perioada si sa-mi rascumpar polita. Am trimis un mail in care imi exprimam dorinta, la care mi s-a raspuns scurt: "Stimata doamna..Conform conditiilor contractuale, polita Dumneavoastra de asigurare are valoare de rascumparare din anul III contractual. Aceasta a fost platita doar un an si a iesit din vigoare la mai putin de 3 ani.


Pentru orice alte informatii suplimentare, avem placerea sa va stam la dispozitie.

Cu stima,
Echipa Metropolitan Life "
Ce sa inteleg?
Care este procedura pentru a-mi rascumpara polita?
Cel mai recent răspuns: Teodoru Roxana Andreea - Traduceri lb Engleza , Traducator autorizat 17:56, 21 Iulie 2014
Mia3 a scris:

Din cat trag eu concluzia...daca platesti prima rata in primii 3 ani si te opresti, se reziliaza contractul, fara sa mai primesti un leu inapoi; daca platesti inca doi ani, pentru a trece perioada celor 3 ani, primesti doar o parte din suma :)
Deci, daca eu am platit 2000 lei si mai plateam inca 4000 lei, ca sa nu-mi pierd banii, dupa cei trei ani primeam in jur de 1800 lei in loc de 6000? :))) ABUZ!!!!


Concluzia dv., este urmare citirii conditiilor de asigurare abia dupa ce s-a petrecut evenimentul nedorit, pe care acum, dv. il considerari \"abuz\".
Prima anuala este compusa din doua fractiuni: o fractiune destinata asigurarii (nu ne-ati spus la ce suma v-ati asigurat viata) si a doua, destinata acumularii de capital, acumulare care ar fi produs si un profit, dupa expirarea primilor 3 ani.(ati acceptat 20 ani de cotizare)
Daca citeati cu atentie si va lamureati necunostintele intreband inainte de a face asigurarea, puteati ori sa o refuzati ori sa alegeti alta forma de asigurare, care sa va convina.
La fel se intampla daca intrebati la timp asiguratorul, ce se intampla daca nu mai platiti si sa va reaminteasca marimea sumelor pe care puteti sa le primiti dupa diferite perioade/ani prin rascumparare.(in mod obligatoriu ati primit inainte de a semna polita, graficul de simulare al contului pentru cei 20 ani, atat varianta optimista cat si cea pesimista)
Pentru a acuza/considera o sarlatanie, trebuie sa probati cu inscrisurile pe care le-ati primit/semnat, si in care se gaseste altceva scris/promis decat s-a procedat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Iulie 2014
nucu$, utilizator
Mia3 a scris:

Mi se pare un abuz. Platesti o suma pe care nu o mai vezi, ca la alba-neagra. In primul an voiam sa o retrag si mi s-a spus ca primesc doar dupa 3 ani, ca sa constat acum ca nu o mai vad deloc...Nu e abuz?


nu trebuie sa va mire, si ADAS-ul de pe timpuri proceda la fel, nu este o inventie a firmelor de azi, pentru un contract de 5 ani ar fi adunat de la mine 6000 lei si as fi primit inapoi 5500, rascumpararea politei se putea face dupa o perioada minima de 1 an pentru jumatate din primele platite.
perioada minima este obligatorie, firmele isi fac socotelile de acasa, plasamentele lor pe perioade scurte ajung la maturitate din care permit rascumpararea care tot nu ar fi fost suma intreaga platita, poate 30-40% din ceea ce s-a acumulat.
chiar daca ati fi platit 20 de ani tot nu v-ati fi recuperat suma totala platita, diferentele s-ar fi considerat prime de asigurare, comisioane, etc, dupa imaginatia celor care au dezvoltat acest sistem de acumulare, dar in folosul propriu si nu in interesul celui care plateste.
prietenii de familie au platit in numele copilului de la 6 ani la 18, contractul fiind pana la atingerea acestei varste, si s-au ales cu 78% din ce au contribuit fara sa puna la socoteala pierderile cauzate de inflatie.
totul e frumos pana cand pentru zambetul agentului omul isi pune semnatura pe acte ca dupa aceea urmeaza un sir de necunoscute
Nu e nici abuz nici sarlatanie. Pentru partea din prima de asigurare alocata asigurarii vietii vi s-a prestat serviciul respectiv, in sensul ca, daca se intampla ceva rau in perioada in care polita a fost valabila, societatea v-ar fi platit suma asigurata integral (chiar daca ati platit doar un an in loc de douazeci). Nici in cazul asigurarii locuintei nu iti ceri inapoi prima platita daca nu ti-a luat foc casa in perioada asigurata.
Pentru partea destinata investitiei pe termen lung (20 de ani) restituirea acesteia + a castigului acumulat se face in conditiile contractuale dinainte stabilite. In general in prima treime a perioadei contractuale valoarea de rascumparare este mai mica decat suma primelor platite.
Buna ziua. Am avut si eu o polita cu acumulare de capital - culmea tocmai la Metropolitan. Era o polita pe 10 ani si din motive financiare am rascumparat-o anul acesta. Pot spune ca am rascumparat exact cat mi s-a spus initial.
Insa inainte de a face polita am vorbit cu mai multi consultanti si am intrebat exact ce se intampla daca nu mai am bani sa platesc, cum investesc banii, am cerut grafice de simulare pe mai multe perioade. Asa am aflat ca polita nu are valoare de rascumparare pana in anul 3 si nu rascumpari suma investita pana in anul 7. Exista de asemenea posibilitatea de suspendare a politiei pe maxim doi ani in cazul in care ma aflam din diverse motive in imposibilitate de plata. Pe urma exista diverse tipuri de polite de investitie, cu risc scazut sau cu risc ridicat. Cele cu risc scazut au profit mai mic, dar mai sigur. Cele cu risc ridicat pot aduce un profit mare, dar si pierderi mari.

Din punctul meu de vedere daca puteti demonstra ca respectivul consultant care v-a facut polita nu v-a informat cu buna stiinta, probabil puteti formula o reclamatie contra lui. Altfel este pur si simplu neglijenta dvs. Eu am vorbit cu consultanti de la mai multe companii si am facut polita doar cand am avut raspuns la toate intrebarile. Si daca va duceti sa cumparati - sa zicem un articol electrocasnic din magazin trebuie sa luati garantia si factura atunci, sa vi se faca proba etc. Din pacate in zilele noastre foarte multe lucruri se bazeaza pe capacitatea oamenilor de a-si strange singuri informatiile, adica de a pune intrebarile corecte.
@RATEODORU
Ati postat un raspuns cuprinzator si corect.De aici se observa valabilitatea proverbului:
"Tot patitu' -e priceput !!" =D>
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
nucu$, utilizator

Alte discuții în legătură

Asigurarii ContSters205948 ContSters205948 AM INCHEIAT O ASIGURARE LA O FIRMA CU PLATA SIMESTRIALA MI S-A SPUS DE LA INCEPUT DE CIND AM INCHEIAT POLITA CA DUPA 3 ANI DE ZILE POT SA SCOT DOAR 80% DIN ... (vezi toată discuția)
Asigurãri de viaþã cu acumularea de fonduri bãneºti necesare susþinerii educaþiei copilului giollaura giollaura in urma cu 4ani am incheiat pentru copiii mei contracte \"asigurari de viata cu acumularea de fonduri banesti necesare sustinerii educatiei ... (vezi toată discuția)
Rascumparare polita de asigurare de studii debut 18 ela76 ela76 In oct.2008 am facut o polita de asigurare de studii Debut 18 pentru baietelul meu care avea atunci 2 ani si ceva, urmand ca la 18 ani sa primeasca suma de ... (vezi toată discuția)