avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Probleme asiguare medicala Astra
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Probleme asiguare medicala Astra

Buna ziua,
O cunostinta de familie, a plecat in austria sa isi viziteze copii. inainte de plecare a facut o asiguare medicala de turist la compania Asta, dupa ce a ajuns acolo la aproximativ 2 zile doamna in varsta de 59 de ani a facut comotie cerebrala. Fata dansei a sunat la salvare, cei de la salvare au constantat probleme medicale si au luat decizia de a o transporta la spital insa cu elicopterul. Domna a stat internata in spital 24 de zile cei de la spitalul din Austria au confirmat asigurarea si au trecut la tratament si ingrijirea ei. la externare ne-au spus ca trebuie sa platim suma de 12000 de euro plus elicopterul de 3200 de euro. Le-am solicitat prin email celor de la Astra sa ne trimita motivul refuzari plati medicale insa ei ne-au raspuns ca o trimita raspunsul asiguratei la adresa din buletin (la acea adresa nu sta nimeni, iar asigurata a ramas cu sechele "partea dreapta paralizata si gandire slaba"

Va rog daca ati mai intampinat probleme pe aceasta tema v-as fi recunoscator daca mi-ati da o idee.
Cel mai recent răspuns: Marius Barabas , Consultant asigurari 00:18, 10 Iulie 2014
Puteti cauta pe net articole cu problemele cu care se confrunta societatea respectiva.In mod normal sfatul meu ar fi fost sa consultati un avocat si sa demarati o actiune in justitie,insa sunt sanse mari ca pana la finalizarea unui eventual proces Astra sa intre in insolventa.
Pentru cazul descris, care este o urgenta, nici nu aveati nevoie de asigurare de calatorie, era suficient cardul de sanatate european, care se scoate gratis de la casa de sanatate. Daca nu ai cardul de sanatate, tot ai dreptul la despagubiri, dar este mai complicat, fiindca trebuie sa intocmesti tu dosarul, cu documente, traduse, etc.

Daca Astra refuza plata, nejustificat, atunci se ajunge in instanta. Dar deocamdata nu vad cine este partea vatamata, fiindca nimenea nu a platit nimic, spitalul, din cate am inteles eu, doar "v-a spus la externare". In momentul in care spitalul deschide actiune, puteti chema Astra, un avocat va va explica, este mai complicat. Deci deocamdata stati linistit, din curtuazie pentru spital, este bine sa insistati la Astra cu explicatii, eventual puteti face reclamatie la Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Sper ca nimenea nu a semnat niciun angajament de plata in Austria...

[2.8 din Regulament: Poti apela la functia de citare dintr-un mesaj anterior al altui utilizator cu conditia ca acest citat sa nu se afle pe aceeasi pagina si sa fie doar fragmentul la care te referi. Te rugam sa nu exagerezi cu citarea intregului mesaj daca nu e necesar.]
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Admin, administrator
avnic a scris:

sunt sanse mari ca pana la finalizarea unui eventual proces Astra sa intre in insolventa.

De unde pana unde :O?! Astra este unul dintre liderii pietii de profil din Romania, se afla in continua expansiune, iar acest lucru nu se va schimba prea curând.
Sau credeti ca o companie de top ca Astra isi va cere insolventa special ca sa nu plateasca cheltuielile din Austria ale doamnei :))?!

Luati in calcul varianta initierii procedurii de mediere cu societatea de asigurari in vederea incheierii unui Acord de mediere in care sa stipulati exact care va sunt pretentiile. Odata ce va fi autentificat notarial, acest document va deveni titlu executoriu.

Problemele Astra Asig sunt de notorietate,ASF a instituit procedura de redresare financiara,este suficient un search pe net ca sa vedeti acest lucru.Eu am raspuns din punctul de vedere al unui practician care se confrunta in litigii cu reaua credinta a asig care nu stie ce tertipuri sa mai faca pt a nu plati/amana plata despagubirilor la care asiguratii sunt indreptatiti.Intrebati reprezentantii oricarui service auto cum functioneaza colaborarea cu Astra si pe ce loc se afla in topul rauplatnicilor.Banuiesc ca dvs prin prisma:: profesiei"" aveti o experienta mult mai vasta decat a mea si a colegilor avocati:D:D
E bine sa lasam la o parte ce se intampla in acea societate, important e ca dvs sa demarati o actiune in instanta, inainte de a se implini termenul de prescriptie. In momentul in care veti poseda o hotarare judecatoreasca, veti putea executa toata suma, fara probleme.

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu platesc elicopterul ambulanta austria gmbh? gloria bv gloria bv Buna ziua! Va voi expune pe scurt povestea vacantei mele de iarna la schi in Austria. Mi-am pierdut echilibrul schiind, am cazut si la 5 secunde dupa a ... (vezi toată discuția)
Cardul european de asigurare medicala theosia theosia buna ziua Eu si sotul meu nu suntem angajati cu carte de munca deci nu platim asig medicale. Vrem impreuna cu copilul de 4 ani sa plecam in uk .M-ar interesa ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca - faliment valentinneagu87 valentinneagu87 Buna ziua, As dori un sfat/o parere legata de urmatoarea problema. Am fost implicat intr-un accident de masina iar vinovatul are asigurare la o firma aflata ... (vezi toată discuția)