Salutare tuturor !
Sunt un utilizator nou , asa ca va rog a-mi intelegeti eventualele greseli in ceea ce priveste terminologia folosita.
Va supun atentiei urmatoarea situatie, acesta fiind si motivul pentru care am apelat la Dvs.
Sa spunem ca o persoana si-a depus demisia la firma la care lucra, fara a sta in preaviz, invocand nerespectarea Contractului Individual de Munca, care specifica " Data la cere se platesc drepturile salariale este de 20 ale lunii pentru luna anterioara - prin card BRD"
Cum angajatorul a mai platit angajatului drepturile salariale din data de 02.04.2009 (data intarziata fata de 20.03.2009), angajatorul a fost de acord cu demisia fara preaviz.
Intrebarea mea este urmatoarea : cum pot determina angajatorul sa plateasca drepturile restante, aferente lunilor martie si aprilie ?
menitonez ca am obtinut un extras de cont de pe card prin care se poate dovedi faptul ca angajatul nu a mai fost platit.
va multumesc pentru ajutor si daca cumva mai sunt date de care aveti nvoie si pe care poate le-am omis , va rog sa-mi spuneti
1. Solutia este sa actionati in judecata pe angajator la Tribunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu veti plati taxe.
2. In litigiile de munca angajatorul este cel care are sarcina probei. Adica nu dvs. trebuie sa dovediti ca nu ati primit banii ci el trebuie sa dovedeasca faptul ca vi i-a platit.
Succes!
Nu il puteti determina decat prin actiune in instanta, notificand anterior introducerii actiunii , angajatorul, poate reusiti astfel sa-l convingeti sa va plateasca drepturile salariale restante plus concediul de odihna aferent lunilor lucrate in acest an.
1. ITM nu-l poate obliga pe angajator sa va platesca salariile. Va incheia un act de control care va constata ca angajatorul va este dator cu o anumita suma de bani, conform prestatiei dvs. in calitate de salariat.
2. Asadar, sesizarea la ITM v-ar aduce un raspuns de la ei care ar fi bun doar ca dovada in plus in instanta.