avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna ziua,
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine intr-o problema de succesiune. Prietena mea a deschis succesiune dupa parinti. Prietena mea si sora ei nu locuiesc in Romania, ci sint plecate din tara. Prietena mea nelocuind in aceesi tara cu sora ei, nu a stiut unde s-a mutat aceasta. eu i-am facut rost de dovada cu adresa sorei la primaria orasului de unde locuieste actual(eu locuind in aceeasi tara cu sora). din pacate sora prietenei mele nu semneaza recomandatele trimise pt.a se prezenta la succesiune si astfel nu se poate desfasura succesiunea. Ce mai poate face prietena mea pt. a putea incheia succesiunea? Aceasta e deschisa de aproape un an de zile! Sa dau un anunt la ziar? sau cum se procedeaza legal in astfel de situatii, cind mostenitorii nu sint in tara? Va multumesc pentru timpul rapit.
Cel mai recent răspuns: Rose06 , utilizator 20:45, 4 Iulie 2014
Daca mostenitorii nu se prezinta la notariat pt dezbaterea succesiunii, atunci nu aveti decat varianta dezbaterii prin instanta.
Va multumesc pentru raspuns. Da, succesiunea a fost deschisa de la inceput prin instanta, pentru ca sora nu a vrut sa se prezinte. Dar avocata prietenei mele spune ca sora ei nu raspunde la instiintari. Si atunci? Ce se poate face intr-un astfel de caz?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct pe perioada partajului serepop serepop poate cere una din parti uzufruct pe perioada partajului ? (vezi toată discuția)
anulare certificat mostenitor - rea vointa , inducere in eroare ? mdanparis mdanparis tata a murit in martie 1996 (singurul parinte in viata ) . Sora mea(unica sora ) ma anunta in SUA despre deces (eram cetatean roman ... (vezi toată discuția)
Succesiuni oti121 oti121 Buna. Am o problema cu tata. Mami a decedat in urma cu doi ani, iar el rea sa faca succesiunile. Mi-a zis mie si sorei mele ca trebuie sa platim cota parte din ... (vezi toată discuția)