tata a murit in martie 1996 (singurul parinte in viata ) . Sora mea(unica sora ) ma anunta in SUA
despre deces (eram cetatean roman la acea ora ) , si dupa trei -patru luni imi cere o imputernicire (in urma unor intelegeri de familie ) sa o prezinte notarului in termen de sase luni . Imputernicirea nu a fost acceptata de notar pentru ca nu imbraca forma necesara , adica aveam nevoie de stampila consulatului roman si nu un notar american .
In 1997 sora mea imi spune la telefon ca imputernicirea a nu a fost aceptata si ca vom face succesiunea cind voi veni in Romania (urma sa vin in 1998 ) . In realitate sora mea mi-a cerut decaderea , adica a facut succesiunea pe ascuns ,fara sa ceara notarului sa intrerupa succesiunea pina cind ii trimit o imputernicire legala ) si a declarat ca nu imi cunoaste adresa si astfel a fost declarata unica mostenitoare si a obtinut certificatul de mostenitor . In 2000 cind am vizitat-o mi-a spus ca nu are timp pentru succesiune si ca o vom face impreuna cu cu revendicarile proprietatilor confiscate ....Numai in 2006 am aflat legal ca sora mea a fost declarata unica mostenitoare si sora mea a recunoscut in fata autoritatilor ca a a primit imputernicirea din USA si a fost respinsa de notar . Intrebarea este , ce sanse am sa cer anularea in instanta ? certificatul de mostenitor a fost folosit pt. revendicarea imobil , teren legea 247/2005 , etc .... si sora mea a obtinut titlurile de proprietate ..... sint elemente de natura penala ? timp de zece ani sora mea m-a facut sa cred ca nu a facut succesiunea .
Ca sa solicitati anularea certificatului de mostenitor trebuie sa formulati o actiune in termen de 3 ani de la data cind ati luat la cunostiinta de acesta. Desigur ca va puteti plinge si penal pentru inselaciune impotrivia sorei dv.
Aveti sanse sa obtineti anularea certificatului de mostenitor....
Adresati-va instantei de judecata, dar va sfatuiesc sa va angajati si un avocat.
Succes.
Vinzare cumparare
ALOE
As dorii un sfat calificat pentru urmatoarea situatie.
Mama a murit acum 10 ani si nu s-a facut nici un act de succesiune. Atit eu cit si sora mea am fost ... (vezi toată discuția)
Dreptul de mostenire
slobodan
Va prezint urmatorul caz :
Suntem doua surori, dupa decesul mamei sora mea mai mare nu a dorit partea ei de mostenire , nu a cerut-o in timpul vietii ei, sora ... (vezi toată discuția)