avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Radiere sarcina din carte funciara
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Radiere sarcina din carte funciara

Buna seara, doresc sa radiez o sarcina din cartea funciara, rezultata ca urmare unui proces acum inchis. Sentinta judecatoreasca a fost data si publicata pe portal, in schimb am inteles ca dureaza foarte mult redactarea ei - poate chiar pana la 2-3 luni ?! Intrebarile mele sunt:
- daca merg personal la judecatorie, pot ridica personal redactarea scrisa a sentintei?
- pe baza unui certificat de grefa, se poate radia sarcina din cartea funciara? sau trebuie sa astept eliberarea sentintei scrise din partea judecatoriei?
Multumesc
trebuie sa asteptati redactarea hotararii, dar nu 2-3 luni, maxim 30 de zile. Din motive intemeiate puteti sa va adresati instantei, cu cerere, sa o redacteze intr-un termen cat mai scurt.
Radierea din cartea funciara se poate realiza numai in baza hotararii judecatoresti ramasa definitiva
Puteti solicita oficial presedintelui de instanta sa dispuna urgentarea redactarii si comunicarii hotararii
Nu omiteti ca activitatea instantelor este mult diminuata,avand in vedere ca ne aflam in vacanta judecatoreasca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitatea sa fie radiat litigiul din cf madalina1205 madalina1205 Buna seara, Am si eu o problema, am avut un proces si pe parcursul lui am pus litigiu in cartea funciara pe cladirea cu care m-am judecat. In urma ... (vezi toată discuția)
Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Sentinta nemotivata de mai mult de 5 luni Cris1971 Cris1971 Buna ziua, ce ma sfatuiti sa fac in cazul in care sentinta de marire pensie intretinere nu a fost motivata inca? Am trimis inscris in care am cerut respectuos ... (vezi toată discuția)