Angajatorul la care am lucrat mi-a desfacut contractul de munca pentru ca am refuzat detasarea la un alt angajator , pe aceeasi functie si cu acelasi salariu.O precizare foarte importanta: am lucrat ca personal de paza cu atributii de conducere la o societate care isi asigura PAZA PROPRIE.
Am motivat ilegalitatea acestei detasari avand la baza urmatoarele texte de lege :
1. Codul Muncii : "Art. 1. - (2) Prezentul cod se aplica si raporturilor de munca reglementate prin legi speciale, numai în masura în care acestea nu contin dispozitii specifice derogatorii."
2.Legea 333/2003 :"Art. 12. - (1) Paza proprie se realizeaza cu personal calificat, angajat al unitatii beneficiare, conform legii." (dispozitie derogatorie de la Codul Muncii).
3.Normele Metodologice de aplicare a Legii333/2003 aprobate prin HG301/2012:
"Art. 19 -Paza proprie a obiectivelor, bunurilor sau valorilor aflate in patrimoniul unitatilor se organizeaza si se executa cu personal de paza calificat si atestat potrivit legii, aflat in raporturi de munca sau de serviciu cu respectiva unitate."
In aceste conditii intentionez sa ma adresez justitiei si as vrea o parere obiectiva din partea celor avizati.
Detaşarea este obligatorie, salariatul neputând refuza executarea detaşării, în caz contrar fiind susceptibil a răspunde disciplinar, inclusiv cu desfacerea disciplinară a contractului de muncă.