daca sunt angajat cu contract de munca de multi ani si mai am un contract de agent la o firma de asigurari, trebuie sa platesc contributia de la CNAS pentru veniturile rezultate din acest contract?sau e aceasi situatie ca si in cazul unui contract de cesiune a drepturi;lor de autor?
Legea 95/2006 specifica categoriile de venit asupra carora exista obligatia de plata catre Casa de asigurari de sanatate.
La alin.(2)pct.a se regasesc veniturile realizate din activitati independente care se supun impozitului pe venit-cele din asigurari se incadreaza.
La pct.(f)sunt enumerate categorii de venituri asupra carora exista obligativitatea contributiei dar in situatia in care persoana realizeaza si venituri salariale-contributia din acele venituri(pct.f) este exceptata.Asigurarile nu se incadreaza aici.
Eu am interpretat lucrurile cu privire la faptul ca nu este stipulata obligatia de declarare a acestor venituri catre Casa de asigurari si mi-am exprimat parerea.Poate nu era cazul,imi cer scuze.
Cei de la CNAS fac presiuni asupra mea pentru a plati retroactiv pe ultimii 5 ani contributiile pentru veniturile realizate in urma unui contract de agent de sigurari .Au acest drept si cum ar trebui sa reactionez?Sa ma conformez, chiar daca ei nu stiu despre ce sume este vorba si imi cer mie deciziile de impunere din ultimi ani ?Ce ma sfatuiti? Ma apara cumva legea in acest caz?
Pfa si cass 2010
ASPAZIA
Buna Ziua,
sunt PFA ( pers autorizata ) in curs de a incheia contract cu casa de sanatate , am CIF de la finante si urmeaza sa depun la Casa de sanatate ... (vezi toată discuția)