avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 657 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj - deces-proprietate comuna
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj - deces-proprietate comuna

Buna ziua,
Am urmatoarea situatie:
Parintii au divortat si au facut si actiune de partaj, pe parcursul desfasurarii actiunii de partaj mama a decedat iar noi cei 3 copii am continuat actiunea.
La finalul actiunii de partaj pe hotararea judecatoreasca scrie ceva de genul:"atribuie urmatoarele loturi:
Lotul 1 format dintr-un apartament si ceva bunuri mobile catre reclamantii 1,2,3(noi cei 3 copii) si lotul 2 catre parat(tatal)
Intrebarea este ce fel de proprietate avem asupra apartamentului din lotul 1, daca putem instraina sau inchiria fiecare sau oricare dintre noi acest apartament.
Ce trebuie sa facem daca unul dintre noi vrea sa cedeze sau sa instraineze dreptul sau la acest apartament?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ofelia Teodorescu , Avocat 20:07, 5 Iulie 2014
Toti trei sunteti proprietarii apartamentului in indiviziune.
Puteti inchiria sau instraina (vinde) apartamentul impreuna, de comun acord.
Cand doar unul doreste sa dispuna asupra partii sale din apartament atunci trebuie sa solicite iesirea din indiviziune (partajul) pe cale amiabila (in fata unui notar) sau litigioasa (In fata instantei de judecata).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune partaj succesoral grig2008 grig2008 buna ziua ! am si eu o nelamurirea! am deschis o actiune in instanta pentru o mostenire - teren vreau sa intreb, atunci cand faci iesire din indiviziune, pe ... (vezi toată discuția)
Succesiune Mariuspirvulescu Mariuspirvulescu Dacă proprietatea este individ a si are 4 proprietari unul din ei poate sa si vîndă partea fără acordul celorlalți și fără o împărțire amiabilă a ... (vezi toată discuția)
Coproprietate cote parti Catala Catala Buna ziua, Va supun atentiei urmatorul caz: In urma unei iesiri din indiviziune au rezultat 4 loturi pentru trei proprietari.Unul din loturi a ramas in ... (vezi toată discuția)