sdianaviolina a scris:
cel mai bine e sa faceti un contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere.
testamentul trebuie sa fie intocmit cu respectarea rezervei succesorale pe care o au copiii bunicului, in calitate de descendenti. Nu ati pomenit nimic despre faptul existentei doar a unui copil, respectiv tatal dvs, sau exista mai multi. E imprtant de stiut asta, in vederea stabilirii cotei rezervei succesorale existente prevazute de lege, art.841 c.c.
Avizul de la psihiatru e recomandat, pentru a fi protejat dvs. in cazul in care va veti judeca cu parintii- sper sa reusiti sa evitati acest lucru.-
Si eu sper sa evit acest lucru. Ramane o intrebare: Bunicul poate alege sa imparta proprietatile intre mine si fratele meu, urmand ca noi sa intram in posesia lor la un moment dat? A nu se uita ca tatal meu este bolnav psihic, si sincer nu il compatimesc, deoarece principala cauza pentru care a ajuns asa este alcoolul, la care nu a renuntat nici macar dupa ce s-a imbolnavit. Legal, o persoana bolnava psihic poate avea castig de cauza in aceasta situatie? Am uitat sa precizez: Am o datorie morala foarte mare sa fiu langa bunicul meu. Parintii mei nu au fost capabili sa ma intretina in scoala. Chiar daca am facut o facultate la buget, existau totusi si alte cheltuieli, care in cea mai mare parte au fost suportate de catre bunici, in limita posibilitatilor lor. Va multumesc.