avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Salariu bugetar spor vechime 10% nu se acorda
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Salariu bugetar spor vechime 10% nu se acorda

Buna ziua,

Lucrez la stat in cadrul unei institutii publice..din data de 10.08.2013, anterior acestei date am lucrat 4 ani la privat..
M-am angajat la stat ca functionar public, inspector asistent ( nu mai stiu exact salariu brut de atunci) intrebarea mea e urmatoarea avand 5 ani luna aceasta trebuie sa am un spor de 10 %, mie nu mi se acorda pt ca nu depaseste pragul salariului minim de 900, asa mi s-a spus, anul trecut a mai dat o persoana cu mine examen, el in luna aceasta face 3 ani (spor vechime 5%), lui i s-a spus ca i se aduaga la salariu acesta minim de 900, la mine trebuie sa ase adauge la salraiu vechi de 800 sa zicem si pt ca nu depasesc pragul de 900 e egal cu zero...nici eu nu am inteles bine nu stiu cui sa ma adresez..
Imi cer scuze nu stiu cum pot explica mai bine..
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bianka30 , utilizator 19:55, 24 Iulie 2014
Din păcate este adevărat. Salariul de bază este salar de incadre+spor de vechime. Salariul de incadrare este cel folosit în grila din 2009 plus in cazul acesta 10% vechime și ajungi sub 900 de lei, automat îti crește salariul la 900 de lei, salariu minim pe economie. Vezi art. 2 din HG 871/2013 conform căreia

Art. 2

Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de bază, potrivit încadrării, nu poate fi inferior nivelului salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, prevăzut la art. 1.

Adică mai în românește nouă, boilor de bugetari ne-au furat dreptul la sporul de vechime legal. Si eu sunt în același caz dar mai rău că am deja 15 % vechime pe postul de consilier asistent (de 6 ani deja, că refuză să organizeze promovare, dar oricum au furat și treptele de salarizare asa că nu este mare diferență) Până în iunie am avut brut 853 de lei. Mai nou am 900 de lei, același salariu pe care îl are muncitorul necalificat din instituție, cu opt clase. De ce am făcut oare două facultăți ???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare salariu de baza minim brut in institutiile publice avand personal bugetar Jz61 Jz61 As vrea sa ma indrumati, cum se aplica salariul de baza minim brut pe tara, in institutiile publice.Am citit mai multe comentarii in aceasta privinta, parerile ... (vezi toată discuția)
Lncadrare salariala, salar brut nec_cristina nec_cristina Buna ziua. In 1997 am fost angajata ca muncitor necalificat , in 2001 am fost incadrata pe postul de bucatar intr.o unitate de invatamant special. as dori sa ... (vezi toată discuția)
Salariul de baza germi germi Lucrez in sistemul bugetar si am salariul de incadrare pe studii superioare de 900 ,cu sporul de vechime de 15% inclus . Este corect ? Ocolega care s-a ... (vezi toată discuția)