Asi vrea sa stiu ce se intampla cu "Programul de reabilitare termica a caselor" ?
Am depus la Primaria, Consiliul Local al Municipiului in care locuiesc o cerere inregistrata sub nr. 324380 / 04.10.2013. Mi s-a raspuns ca nu exista inca norme metodologice pentru aplicarea ordonantei si nici fonduri.
Asi dori sa invoc in sustinerea cererii mele urmatoarele :
<< Din data de 7 noiembrie, şi casele au intrat în programul de reabilitare termică, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr.63/30.l0.20l2 (M.O. nr.749 din 7.ll.20l2), pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.>>
<< LEGE nr.238 din 15 iulie 2013 - privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 63/2012 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe (M.O. nr.442/19 iul.2013) >>
<< Potrivit programului, banii necesari pentru reabilitarea termică a caselor sunt asiguraţi din granturi europene, în proporţie de 50%, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care va avea o contribuţie de 10%, de la administraţiile locale, în proporţie de 10% – 30%, iar diferenţa va fi plătită de proprietari. Cu alte cuvinte, românii care stau la casă vor putea reduce din costurile pentru căldură prin reabilitarea caselor cu ajutorul autorităţilor, cu precizarea că facturile vor fi reduse abia de iarna viitoare, întrucât primele lucrări vor începe cel mai devreme din primăvara lui 2013. (C.P.) >>
Asi dori sa stiu daca refuzul venit din partea consiliului local este intemeiat sau este un abuz ? Va multumesc.
Pai degeaba invocati in sustinerea dvs. cele de mai sus. Daca nu au bani de contributia lor, nu se va face. Dupa cum nici la blocuri nu s-a facut, desi era un program adresat intregii tari.
Oricum, la case sa nu va asteptati sa se faca in mod individual. Fusese vorba ca se face pe asociatii, de exemplu o strada se asociaza si se incheie un contract cu asociatia. Nicio primarie nu ar putea, logistic, sa deruleze programul daca s-ar face contracte individuale, cateva zeci sau chiar sute de contracte pe fiecare strada.
Vorbiti cu vecinii, asociati-va in acest scop si veti avea putere mai mare de presiune.
Vecinii (nu toti) si-au izolat casele pe cont propriu. Pe strada noastra sunt si multe cladiri ale unor institutii. Aceste cladiri (cladiri simple, nu blocuri) de asemenea au fost deja izolate. Totodata, asi vrea totusi sa mai invoc inca odata cea ce am aratat in penultimul aliniat de mai sus : << Potrivit programului, banii necesari pentru reabilitarea termică a caselor sunt asiguraţi din granturi europene, în proporţie de 50%, de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, care va avea o contribuţie de 10%, de la administraţiile locale, în proporţie de 10% – 30%, iar diferenţa va fi plătită de proprietari. >>. Care din aceste fonduri lipsesc ?
Chestiunile se invoca in instanta. Aici doar intrebati si discutati, ca e un forum. Cei care v-au dat raspunsul ca nu sunt fonduri sunt si cei in masura sa precizeze. Altfel, noi doar putem sa ne jucam de-a ghicitul.