avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... divort +partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

divort +partaj

sunt in divort cu sotul,si prima infatisare o avem pe 26. 05.2009,am o mare nelamurire la partaj,va rog daca se poate sa ma ajutati barem cu un raspuns.Mama mea a cumparat apartamentul de la bunica mea si ni la dat noua in timp ce eram casatoriti prin contract vanzare cumparare , fiind eu trecuta pe primul contract si dupaia sotul,am vandut apartamentul si am luat altul dar acum sotul este trecut primul,noi nu am dat nici-un ban la parintii mei ,el a avut foarte multe perioade in care nu a muncit,eu am acte doveditoare ca apartamentul a fost cumparat de mama mea de la bunica si dupaia ni la dat noua, va rog daca se poate sa-mi spune-ti si mie daca el are vre-un drept la casa.Avem si o fetita de 9 ani :(:(
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 15:59, 12 Mai 2009
Buna ziua,

Fiind un apartament cumparat in timpul casatoriei are dreptul la o parte din acest apartament. Puteti sa cereti mamei dumneavoastra sa ceara desfiintarea contractului de vanzare-cumparare pentru neplata pretului. Va trebuie neaparat un avocat. Puteti avea succes! Va fi foarte dificil, dar aveti sanse. Nu conteaza cine este trecut primul in cadrul contractului de vanzare-cumparare, amandoi sunteti proprietari in devalmasie, iar cotele vor fi stabilite in urma probelor pe care le veti aduce. Daca reusiti sa dovediti faptul ca nu s-a platit pretul puteti desfiinta contractul de vanzare-cumparare si pentru ca deja ati vandut apartamentul raspectiv puteti fi obligati sa platiti pretul obtinut prin vanzare catre parintii dvs. cea mai buna solutie ar fi cea de a doua, apoi parintii va vor cesiona creanta pe care o vor capata astfel fata de sotul dvs, creanta pe care o puteti compensa legal cu eventuala sulta ce i s-ar cuveni sotului in urma partajului.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2009
ContSters42249, utilizator
Fiind vorba de un bun dobandit in timpul casatoriei, maq refer la apartament, fireste ca are dreptul la o anumita parte din acesta.
Insa mai multe v-ar putea spune un avocat specializat pe astfel de litigii.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj divort bubuxyz bubuxyz Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns. Va redau mai jos succesiunea evenimentelor pentru a va ajuta: 1. Am avut un apartament de la bunici ... (vezi toată discuția)
Soția a vândut un apartament dobândit de la bunici și am cumpărat împreună, în cote egale, un apartament mai mare. cum este considerat primul apartament, bun propriu sau bun comun? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Soția a dobândit un apartament cu uzufruct. Bunicii soției au făcut v-c cu uzufruct înaintea căsătoriei dintre noi și au decedat în timp ce eram legal ... (vezi toată discuția)
Posibil partaj ContSters419284 ContSters419284 buna ziua, Ma poate sfatui cineva cu privire la o prblema de partaj? am divortat dar nu am facut partajul iar fosta sotie a vandut autovehiculul pe care l-am ... (vezi toată discuția)