sunt in divort cu sotul,si prima infatisare o avem pe 26. 05.2009,am o mare nelamurire la partaj,va rog daca se poate sa ma ajutati barem cu un raspuns.Mama mea a cumparat apartamentul de la bunica mea si ni la dat noua in timp ce eram casatoriti prin contract vanzare cumparare , fiind eu trecuta pe primul contract si dupaia sotul,am vandut apartamentul si am luat altul dar acum sotul este trecut primul,noi nu am dat nici-un ban la parintii mei ,el a avut foarte multe perioade in care nu a muncit,eu am acte doveditoare ca apartamentul a fost cumparat de mama mea de la bunica si dupaia ni la dat noua, va rog daca se poate sa-mi spune-ti si mie daca el are vre-un drept la casa.Avem si o fetita de 9 ani :(:(
Fiind un apartament cumparat in timpul casatoriei are dreptul la o parte din acest apartament. Puteti sa cereti mamei dumneavoastra sa ceara desfiintarea contractului de vanzare-cumparare pentru neplata pretului. Va trebuie neaparat un avocat. Puteti avea succes! Va fi foarte dificil, dar aveti sanse. Nu conteaza cine este trecut primul in cadrul contractului de vanzare-cumparare, amandoi sunteti proprietari in devalmasie, iar cotele vor fi stabilite in urma probelor pe care le veti aduce. Daca reusiti sa dovediti faptul ca nu s-a platit pretul puteti desfiinta contractul de vanzare-cumparare si pentru ca deja ati vandut apartamentul raspectiv puteti fi obligati sa platiti pretul obtinut prin vanzare catre parintii dvs. cea mai buna solutie ar fi cea de a doua, apoi parintii va vor cesiona creanta pe care o vor capata astfel fata de sotul dvs, creanta pe care o puteti compensa legal cu eventuala sulta ce i s-ar cuveni sotului in urma partajului.
Fiind vorba de un bun dobandit in timpul casatoriei, maq refer la apartament, fireste ca are dreptul la o anumita parte din acesta.
Insa mai multe v-ar putea spune un avocat specializat pe astfel de litigii.
Partaj divort
bubuxyz
Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns. Va redau mai jos succesiunea evenimentelor pentru a va ajuta:
1. Am avut un apartament de la bunici ... (vezi toată discuția)