avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia pentru minori cu resedinta in Italia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia pentru minori cu resedinta in Italia

Buna ziua, as dori o lamurire in privinta alocatiei pentru minori. Sunt in Italia de 9 ani impreuna cu fiul meu care are acum 13 ani. Avem toate actele in regula,amandoi resedinta in Italia din 2007, eu contract de munca pe termen nedeterminat la o firma italiana si el este inscris aici la scoala. Amandoi avem domiciliul in Romania la adresa unde eram inainte sa ne trasferim in Italia si cetatenie romana. Eu sunt vaduva din 2001 dar m-am recasatorit acum 4 ani aici in Italia cu un cetatean italian.
In Italia incasez in fiecare luna de la INPS "l'assegno familiare", vroiam sa ma informez daca copilul are dreptul sa beneficieze si in Romania de alocatia de stat de 42RON sau daca trebuie sa fac demersuri in acesta privinta in Romania pentru suspendare plati acesteia.

Multumesc mult.
Mariana
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 15:56, 7 Iulie 2014
Atat timp cat urmeaza o forma de invatamant in Romania, inclusiv liceul, va beneficia de alocatia de stat de 42 lei. Nu are importanta, dpdv al legii romane, de ce tipuri de indemnizatii si ajutoare beneficiati dvs in strainatate.
Chiar daca nu ar mai fi avut cetatenie romana, atat timp cat este la scoala in Romania, beneficiaza de alocatia respectiva.
Multumesc pentru raspuns dar poate ca nu m-am exprimat bine: copilul nu merge la scoala in Romania ci in Italia...
Atunci nu beneficiaza de alocatia respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie pentru copii nascuti in italia da aj da aj Buna ziua, Noi locuim si muncim in Italia, si avem un copil, nascut in Italia. Datorita faptului ca nu sunt angajata, ci sunt independent, am o agentie, ... (vezi toată discuția)
Alocatie din italia. Imparatul Imparatul Mama lucreaza in Italia de vreo 4 ani de zile cu carte de munca si cu acte de identitate italiena. Copii sunt aici cu bunica lor, in Romania. Beneficiaza din ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil nascut in italia valeriaeliza valeriaeliza Buna seara!Ma numesc Marinela si am o fetita de 3 ani si 9 luni care nu a beneficiat niciodata de alocatie in Italia cu toate ca sotul avea contract de munca ... (vezi toată discuția)