avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salariu gresit in actul aditional
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salariu gresit in actul aditional

Buna ziua,

Luna trecuta angajatorul mi-a dat sa semnez un act aditional pentru marirea de salariu. Contabilul care intocmit actul aditional a pun un salariu brut mai mare iar in momentul in care eu am calculat salariu net in functie de salariul brut a reiesit exact noul salariu asa cum l-am negociat deci nu mi s-a parut nimic ciudat.

Acum cateva zile angajatorul s-a uitat din nou peste actul aditional si a sesizat greseala insa actul aditional nu mai putea fi invalidat. Astfel, mi s-a propus sa semnez inca un act aditional cu salariul pe care l-am negociat. Mentionez ca diferenta neta este destul de mica, de 50 euro.

Este legal si normal modul in care procedeaza angajatorul? Se pot semna acte aditionale pentru micsorari de salariu in cazul acestui tip de greseli, desi performanta a fost la fel sau chiar mai buna in comparatie cu lunile precedente?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:34, 8 Iulie 2014
Se pot semna astfel de acte aditionale de micsorare a salariului. Nu e nevoie de o justificare din partea partilor.
Multumesc pentru raspunsul prompt!

Dar de ce in acest caz trebuie sa suporte angajatul consecintele greselii firmei si a contabilului? Care pot fi consecintele in cazul in care nu doresc sa semnez noul act aditional, in afara de simpla demisie?

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
dumitruanghel, utilizator
In afara de demisie, nici una.:D
Nu exista nicio consecinta, daca nu semnati actul aditional.

Nesemnarea acestuia inseamna ca nu-si va produce efectele pentru care se doreste incheiat.
In mod concret, actul aditional a intrat in vigoare incepand cu data de 1 iunie 2014. Problema salariului a fost depistata pe 4 iulie cand era prea tarziu pentru a efectua modificari asupra actului aditional.

Angajatorul a venit cu solutia de a semna un act aditional nou conform salariului negociat si a mentionat ca pentru luna iunie voi fi platit cu salariul net negociat, nu cu cel mentionat in actul aditional. Citez: "salariul va fi ajustat pentru luna iunie la valoarea celui negociat".

In opinia mea, angajatorul nu isi indeplineste obligatiile fata de mine ca angajat. As aprecia mult parerile dumneavoastra si eventuale solutii pentru aceasta situatie.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Clauza in contractul de munca cris2279 cris2279 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatorul caz: vreau ca salariatii sa primeasca echivalentul in RON a salariului net negociat cu patronul strain in ... (vezi toată discuția)
Micsorat salariu fara a fi anuntat geo86 geo86 Buna ziua, Sunt angajat la SC si in data de 1 dec. 2008 salariul brut a fost marit la 2523 lei. Pana in ziua de astazi eu am fost platit cu salariul net ... (vezi toată discuția)
Spor de vechime inclus in salariu?e ok? iulia_s iulia_s Acesta este mesajul primit in urma cu 2 zile de la contabilitate: Incepand cu 1 februarie 2009, sporul de vechime va fi inclus in salariul lunar brut. Prin ... (vezi toată discuția)