avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Spor de vechime inclus in salariu?E OK?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Spor de vechime inclus in salariu?E OK?

Acesta este mesajul primit in urma cu 2 zile de la contabilitate: Incepand cu 1 februarie 2009, sporul de vechime va fi inclus in salariul lunar brut. Prin urmare, in urmatoarele zile veti primi actele aditionale prin care se va modifica salariul brut in noul salariu, conform valorii sporului de vechime al fiecarui angajat.

Va rog sa inmanati angajatilor aceste acte aditionale spre semnare si sa le transmiteti ulterior la Departamentul de Resurse Umane.
Va rog sa-mi spuneti si mie ce presupune acest lucru,si ce se poate intampla daca nu sunt de acord sa semnez?
Anul viitor ar trebui sa mi se majoreze sporul de vechime de la 10 la 15 %,mai beneficiez de aceasta marire daca semnez actul aditional?

VA MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:13, 30 Ianuarie 2009
Daca s-a hotarat ca sporul de vechime sa fie inclus in salariu nu este ilegal, dar trebuie sa se respecte procentul stabilit prin CCMUNN. Prin urmare , pentru dumneavoastra , la anul se va face un alt act aditional de majorare salariala.
daca salariul minim brut pe tara pentru calificarea dumneavostra si la acesta s-a inclus si sporul de vechime este ok!!!In practica de regula , se pune doar 5% spor de vechime....baremulminimin Lege...
daca in firma unde lucrati se practica defalcat adica la numite perioade se mareste sporul de vechime...e si mai bine...semnarea unui act aditional, nu impiedica semnarea unui viitor act aditional!!!!
Pana acum pe fluturasul de salariu aveam salariul tarifar 2800 ron si spor de vachime 10%(280ron).Am citit ca odata semnat acel act aditional(prin care sporul de vechime se adauga la salariu) sporul de vechime nu se va mai modifica ,in consecinta acesta va fi sporul de vechime "pe viata"indiferent daca eu voi ramane angajat al acestei firme pentru urmatorii 20 de ani?
Aveti idee care ar fi avantajele pt angajator,deoarece nu cred ca se obosea nimeni sa compuna acte aditionale pt 200 de angajati fara a avea ceva de castigat?
Includerea unor sporuri în salariul de bază, care să reprezinte retribuţia pentru munca prestată şi condiţiile de la locul de muncă, trebuie facuta astfel încât salariul de bază să aibă pondere majoritară în salariu.

Avantaje : cheltuieli mai putine cu taxele si contributiile datorate statului pentru salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Spor vechime BARBU ANA BARBU ANA Este obligatoriu sa se dea spor de vechime? Am inteles in ultima vrema ca sunt foarte multe controale de la ITM pe tema acordarii sporului de ... (vezi toată discuția)
Introducere spor de vechime in salariu cip762001 cip762001 Incepand cu luna trecuta la societatea la care lucrez s-a decis introducerea sporului de vechime in salariu. Eu avand vechime de 9 ani si 10 luni aveam un spor ... (vezi toată discuția)
Modificare salar suciu_diana suciu_diana Buna ziua, am urmatoarea situatie (precizez cifrele sunt spre exemplu): - cim-ul prevede salar tarifar de 200 ron - ulterior se face act aditional prin ... (vezi toată discuția)