avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Facultate de Drept de stat vs Facultate de Drept ...
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Facultate de Drept de stat vs Facultate de Drept particulara

Buna ziua! Am nevoie de parerea dumneavoastra in legatura cu un subiect de discutie avut cu o fosta colega de liceu si anume, ce facultate de drept este mai "buna".Facultatile in cauza erau cea din cadrul Universitatii Al. Ioan Cuza si cea din cadrul Universitatii Nicolae Titulescu. Colega mea incerca sa argumenteze faptul ca Facultatea N.T. e mai buna decat cea din Iasi, ceea ce mi se pare o completa aberatie. Chiar daca e in provincie Fac. de la Iasi are mult mai multe argumente in favoarea ei: invatamant la stat, este clasata pe locul doi in tara, are mult mai multi licentiati care au intrat la INM. Facultatea N.T. are doar avantajul ca se afla in capitala, iar multi studenti din provincie se inscriu la astfel de facultati doar datorita mirajului capitalei[ mai multe oportunitati de angajare(ce-i drept Bucurestiul este de 5-6 ori mai mare decat Iasiul), profesorii de la stat predau si la facultatea in cauza). Nu mi se pare o facultate care sa se apropie macar de valoarea facultatii din Iasi. Dumneavoastra ce credeti?
Cel mai recent răspuns: NCN , utilizator 18:05, 16 Iulie 2014
Toate facultatile sunt bune, daca sunt acreditate. Diferenta o face studentul/absolventul, in functie de cat de bine invata. Puteti invata la fel de bine, la ambele facultati. Sau puteti sa nu invatati nimic, la nici una.
Ultima modificare: Miercuri, 16 Iulie 2014
PFA SANDU ADRIANA, Consultant managementul calitatii
Sunt total de acord! Daca studentul doreste sa invete, invata la orice facultate. Dar voiam sa ma refer la performantele facute de facultate, cadre didactice, calitatea invatamantului mai pe scurt. O facultate din provincie nu poate fi automat mai slaba decat una din capitala doar pentru ca e din provincie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Universitatea nicolae titulescu vs universitatea titu maiorescu ContSters183660 ContSters183660 Universitatea Nicolae Titulescu vs Universitatea Titu Maiorescu Ce ar fi mai bine sa aleg pentru Facultatea de Drept ? Argumente PRO si CONTRA Care ... (vezi toată discuția)
Ma aflu intr-o mare dilema - referitor la univ. drept buc. iordanescuandrei iordanescuandrei Buna ziua! Ma numesc Iordanescu Andrei, sunt unul dintre cititorii acestui forum/website. In cursul acestei zile am fost in Bucuresti si am aplicat la doua ... (vezi toată discuția)
Concursul de pledoarii de drept penal ºi drept procesual penal „nicolae titulescu” Atitienei Atitienei Asociaţia Studenţilor Universităţii “Nicolae Titulescu” din Bucureşti are onoarea să vă invite la desfăşurarea ultimei etape a ... (vezi toată discuția)