avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru al 2 lea copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru al 2 lea copil

VA ROG SA MA LAMURITI SI PE MINE SAU SA MA SFATUITI CUM TREBUIE SA PROCEDEZ. AM UN COPIL DE UN AN SI 10 LUNI SI SUNT INSARCINATA IN 4 LUNI. COPILUL MEU VA FACE 2 ANI PE 16 SEPTEMBRIE IAR EU AR TREBUI SA NASC PE LA INCEPUTUL LUNII DECEMBRIE. CUM PROCEDEZ: IMI ANUNT ANGAJATORUL? APOI EU VOI INTRA IN CONCEDIU MEDICAL PENTRU CA AM O SARCINA GREA. DE CEND IMI IAU CONCEDIU MEDICAL DE PE 17 SEPTEMBRIE? MENTIONEZ CA SOTUL NU POATE STA O LUNA ACASA CU CEL MIC MAI ALES CA EU NU MA POT INTOARCE LA MUNCA? ASTA INSEAMNA CA EU TRE SA MI IAU MEDICAL DIN AUGUST SAU DIN SEPTEMBRIE CAND FACE COPILUL 2 ANI?

MULTUMESC ANTICIPAT

Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:55, 10 Iulie 2014
Acum imi este clar datorita raspunsurilor dvs.
Ca o concluzie: fac cerere de incetare a suspendarii contractului de munca apoi cum obtin certificatul medical il duc la angajator. (concediu medical incepand cu data de 17 aug)
Apoi pt a intra din nou in concediu de crestere a copilului pentru al 2 lea copil trebuie sa cer iarasi suspendarea contractului de munca.
Ca o ultima intrebare: eu fac cererea de incetare a suspendarii contractului de munca, dar angajatorul imi da ceva la mana vreun act in acest sens sau doar sa am eu depus actul asta conteaza?
O alta problema este ca acest angajator al meu refuza sa mi dea pe loc nr de inregistrare la actele care le duc si mi sa intamplat sa zica ca nu iam dat acel act si atunci l-am facut din nou si am luat o de la capat.
Este obligat sa mi dea un nr de inreg pt fiecare act pe care i-l duc?
1. Este obligat sa va dea numar de inregistrare la cerere dar legea nu prevede o sanctiune in cazul in care nu o face.

2. - De aceea va recomand sa puneti cererea prin posta, cu confirmare de primire si valoare declarata (adica sa precizati ce contine plicul = "cerere de incetare a suspendarii CIM").
- Cei de la Posta stiu cum sa procedeze.
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Va mai deranjez pt 2 intrebari: exista posibilitatea de a intra in somaj si apoi de a intra in ccc pt 2 ani.? Si a 2 intrebare: se poate prelungi suspendarea contractului de munca adica sa nu cer incetarea suspendarii ci prelungirea ei?
1. - Ca sa cereti prelungirea suspendarii CIM trebuie sa aveti un motiv legal.
- Dar mai intai trebuie sa cereti incetarea suspendarii CIM, la revenirea din CCC.
- Orice concediu medical (inclusiv cel de maternitate) suspenda de drept CIM.
- De asemenea si un concediu fara plata poate suspenda un CIM.

2. - Puteti intra in somaj daca sunteti concediata cu art.65 din Codul muncii (desfiintarea postului).
- Fiind in somaj indemnizat puteti beneficia de concedii medicale, concediu de maternitate (sarcina si lauzie = pre si postnatal = 126 de zile) si apoi de concediu crestere copil (CCC).
- Certificatele medicale le duceti la Agentia de Somaj care le calculeaza si le plateste.
- Cererea pentru CCC o faceti catre Agentia de Somaj iar actele le depuneti la Primaria de care apartineti cu domiciliul.
- Concediile medicale, concediul de maternitate si CCC suspenda perioada de somaj care se reia, de unde a ramas, dupa expirarea fiecaruia din aceste concedii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu ingrijire al doilea copil timel timel beneficiez de concediu medical in perioada in care sunt in ingrijire copil? primul implineste 2 ani in 6 iulie 2014, ar trebui sa ma prezint la serviciu in 7 ... (vezi toată discuția)
Concediu pt ingrijirea copilului iuliana2016 iuliana2016 Buna ziua, sunt in concediu pentru ingrijirea copilului nr.1 care va expira in 16.06.2016 (copilul facand 2 ani) ultima luna isi va lua tatal concediu,in ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil clauh clauh Buna ziua, In octombrie se incheie perioada de 2 ani a concediului de crestere copil. Fiind insarcinata doctorul mi-a recomandat concediu medical datorita ... (vezi toată discuția)