avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... refuz eliberare adeverinta bacalaureat 2014
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

refuz eliberare adeverinta bacalaureat 2014

Un elev care a sustinut examenul de bacalaureat, a fost admis la toate probele si a luat note de trecere, a fost azi in data de 7 iulie 2014 la secretariatul liceului pentru a solicita o adeverinta de bacalaureat pentru a se inscrie la facultatea. Facultatea incepe inscrierile in data de 10 iulie. La secretariat i s-a spus ca azi se depun contestatii iar adeverinta se va elibera doar in 11 iulie cand se afiseaza rezultatele finale.
Deoarece elevul nu va depune contestatie, este firesc si normal sa obtina adeverinta doar in 11 iulie?
Parerea mea este ca "rezultatele finale" se refera la cei care au depus contestatie si nu ar trebui sa fie ingradit in a obtine adeverinta necesara.
De asemenea nu vad de ce o facultate ar incepe inscrierile cu cateva zile inaintea eliberarii unor documente necesare inscrierilor.
Astept parerile dumenavoastra si daca exista un temei legal ar fi bienvenit.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CryTeK , utilizator 15:41, 8 Iulie 2014
da, e legal. Rezultatele sunt finale dupa rezolvarea contestatiilor. Daca v-ar da azi adeverinta poate va razganditi si totusi depuneti contestatie si va este modificata nota. Ramane atunci un document oficial eliberat de ei ce nu este conform cu realitatea. Actioneaza asa pentru a elimina orice posibilitate de a exista nepotriviri in situatia finala si adeverintele eliberate.
Facultatile au pus inscrierile cu o zi mai devreme pentru ca s-au gandit ca cei ce sunt absolventi de liceu din anii anteriori au inspiratia si evita aglomeratia. Ei au deja toate actele.
Mentionez inca o data: elevul nu va depune nicio contestatie, maine, in data de 8 iulie nu ar trebuie sa se raspunda in mod favorabil cererii? In fond si la urma urmei, rezultatele deja sunt publice, nu vad de ce elevii care nu au depus contestatie sa astepte inca 3 zile pana se va face o rearanjare a mediilor, celor care nu au depus contestatie nu li se aduce nicio modificare a notarii.
Repet: nu presupun ca ar depune contestatie azi la ora 18 si dimpotriva, nu se depune si cererea va fi formulata maine, 8 iulie.
NU. Rezultatele devin definitive de la momentul cand sunt afisate notele dupa ce au fost solutionate si contestatiile. De la acea data produc efecte.Listele finale (cele de dupa solutionarea contestatiilor)sunt trasmise de unitatile scolare catre inspectorate si afisate iar. Primesc stampila , semnatura si data certa si trebuie ca data de pe adeverintele eliberate sa fie ulterioara datei de pe listele finale (cele de dupa solutionarea contestatiilor).Asa cum o hotarare judecatoreasca devine definitiva la data cand expira termenul de apel.. indiferent ca exercitati sau nu calea de atac..asa e si in cazul acestor note.
Ultima modificare: Luni, 7 Iulie 2014
DahliaNoir, utilizator
Facultatea incepe inscrierile in data de 10 iulie.

Incep pe data de 10 iulie... dar asta nu inseamna ca dureaza o zi. Cel mai posibil se poate inscrie pana la sfarsitul lunii.

Ca sa va explic si eu o varianta mai simpla... fiul dvs., in momentul de fata, nu are examenul de bacalaureat luat. El nu apare in sistem si nicaieri ca avand examenul promovat. (chiar daca notele sunt afisate, acest lucru este necesar pentru contestatii).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta bacalaureat cristischiopu cristischiopu Buna ziua, As avea o intrebare.Din punct de vedere legal este ok ca sa primesc adeverinta care atesta promovarea bacalaureatului inainte de 16 iulie(data ... (vezi toată discuția)
Diploma de bacalaureat gicu73 gicu73 Sunt la o scoala de asistenţi medicali ,dar pînă în prezent nu am diplomă de bacalaureat deoarece am terminat 12 clase dar nu am obţinut diploma de ... (vezi toată discuția)
Admitere facultate 2012 mihaelapana mihaelapana In legatura cu depunerea dosarului de admitere pentru invatamantul superior, am citit pe site-ul Facultatii de Horticultura Bucuresti ca actele necesare ... (vezi toată discuția)