Suntem o societate de marime medie spre mare intr-un oras mic. Avem de recuperat de la o alta societate de acelasi rang vreo 9000 lei. I-am trimis somatie, invitatie la conciliere directa, pe care administratorul le-a primit si semnat pentru dovada primirii. I-am dat in judecata, dar d-na judecator a constatat ca procedura este viciata, motivul- societate fara activitate. De unde stie ca este fara activitate? O data ce SC-ul functioneaza, chiar am mai colaborat recent cu ea, a primit toata corespondenta de la noi, a avut diferite controale de la diferite institutii, cum poate spune judecatorul in timpul procesului ca SC-ul nu are activitate? Chiar daca nu ar avea activitate, cu ce afecteaza executarea ei? In incheiere de sedinta, asa cum apare si pe portalul justitiei este mentionat ca ni s-a acordat termen pentru aratarea corecta a adresei.....cum de la noi primeste toata corespondenta, iar de la instanta nu? Si nu se poate judeca in lipsa? Sunt atatea modalitati de a comunica citatia.....dar dupa cum orasul este mic, oamenii se cunosc, banuiesc ca e simpla favorizarea unor situatii.....presupun ca se incearca tergiversarea cauzei.....ce putem face? Stramutare cumva?
:offtopic: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Multumesc.
In primul rand faceti la Reg. Com. o cerere de informatii cu datele firmei din care reese adresa acesteia fiind un act oficial instanta nu mai are ce comenta. Depuneti acest act la primul termen de judecata.
Pentru stramutare nu aveti motive intemeiate.
Este posibil ca sediul firmei sa fie la o adresa si functionarea firmei sa fie la o alta adresa?
Inactivitatea firmei invocata poate fi combatuta cu dovezi. Se poate cere si de la Administratia financiara o situatie care sa ateste functionarea sau nefunctionarea firmei. Periodic (lunar sau trimestrial) se depun declaratii din care reiese daca firma are sau nu activitate.
Multumesc mult pentru opinii! Buna idee citarea prin publicitate, eu asteptam sa ia initiativa instanta si sa dispuna citarea, dar dupa cum nu ma pot baza pe obiectivitatea judecatoarei, pot cita public din proprie initiativa. Bon. In ceea ce priveste actul de la registrul comertului, mentionez ca deja avem depus la dosar asemenea document, despre care s-a facut mentiune si la prima infatisare, document pe care d-na judecator l-a respins, intrucat, dupa opinia dumneaei, " un asemenea document nu atesta activitatea firmei......societatea ar putea fi inchisa de miult, iar la ORC sa figureze ca fiind in stare de functiune", mai mult mi-a sugerat sa o dam in judecata prin procedura insolvabilitatii( cum se poate daca are sub 10000 lei debit, adica 9000?). o sa iau si de la administratia financiara acest document despre care faceti vorbire, care sa ateste functionarea firmei, sa vad ce mai are de adaugat aceasta d-na judecator.....Multumesc inca o data!
Citati prin publicitate intr-un ziar si la urmatorul termen prezentati instantei ziarul.....si astfel procedura citarii este indeplinita.
Alte discuții în legătură
Divort
crissta38
Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Divort
anditaru
Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)