avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 473 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ne-a fost respinsa cererea pentru ca societatea parata ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ne-a fost respinsa cererea pentru ca societatea parata nu are activitate. E corect?

Suntem o societate de marime medie spre mare intr-un oras mic. Avem de recuperat de la o alta societate de acelasi rang vreo 9000 lei. I-am trimis somatie, invitatie la conciliere directa, pe care administratorul le-a primit si semnat pentru dovada primirii. I-am dat in judecata, dar d-na judecator a constatat ca procedura este viciata, motivul- societate fara activitate. De unde stie ca este fara activitate? O data ce SC-ul functioneaza, chiar am mai colaborat recent cu ea, a primit toata corespondenta de la noi, a avut diferite controale de la diferite institutii, cum poate spune judecatorul in timpul procesului ca SC-ul nu are activitate? Chiar daca nu ar avea activitate, cu ce afecteaza executarea ei? In incheiere de sedinta, asa cum apare si pe portalul justitiei este mentionat ca ni s-a acordat termen pentru aratarea corecta a adresei.....cum de la noi primeste toata corespondenta, iar de la instanta nu? Si nu se poate judeca in lipsa? Sunt atatea modalitati de a comunica citatia.....dar dupa cum orasul este mic, oamenii se cunosc, banuiesc ca e simpla favorizarea unor situatii.....presupun ca se incearca tergiversarea cauzei.....ce putem face? Stramutare cumva?

:offtopic: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2009
ContSters20980, utilizator
Daca aveti deja la dosar adresa de la Registru faceti referire la acest fapt judecatoarei indicandu-i la ce pagina in dosar se afla si solicitati si citarea prin publicitate cat si la usa instantei. Astfel nu va mai exista nici un motiv sa va respinga cerea.
lumi71 a scris:

marieta_ilinca a scris:

Este indicat sa solicitati o informare de la Registrul Comertului cu adresa corecta a firmei , a punctelor de lucru cat si starea firmei la data prezenta, informare pe care o depunetin la instanta. Solicitati si incunvintarea citarii la usa instantei cat si citarea prin publicitate la un ziar de tiraj local sau national cat si in monitorul oficial. Daca in urma acestor fapte rezulta ca firma e in inactivitate puteti sa mergeti pe legea insolventei ca o ultima cale .

Se poate cere insolventa daca suma este mai mare sau egala cu 10.000

Asa stiu si eu, ca de insolventa ne putem prevala daca sunt indeplinite cele 3 conditii: 1. datorie certa, lichida si exigibila,2. sa fie mai mare de 10.000 lei si 3. sa fi trecut 30 zile de la scadenta. Or, in conditiile in care la noi e de 9.000 lei nu cred ca ne bazam pe insolventa, fara sa fie respinsa cererea.
Ia calculati dumneavoastra dobanda legala si poate ajungeti la 10.000 lei.
din cate stiu eu, putem face cerere pt insolventa la care sa avem in vedere numai debitul, nu si dobanzile legale. daca nu ma insel este vorba despre articolul 42 din L85/2006, care inlatura orice adaos la debit.
am fost la arhiva sa vad incheierea........si intr-adevar, cum se zice pe undeva mai sus, nu scrie nimic de discutia despre lipsa de activitate a firmei, ca nu ar functiona, ci precizeaza in incheiere doar faptul ca procedura este viciata pentru motivul ca unitatea este desfiintata, adresa la care eu am tot trimis corespondenta si a fost primita si semnata de insusi patronul...... iar de la instanta nu primeste corespondenta.....este atasat la dosar citatia catre parata cu mentiunea destinatar necunoscut....ciudat, cand am trims eu, a fost cunoscut.....pt urmatorul termen a dispus sa comunicam adresa corecta la care poate fi citata societatea parata, desi mai precizeaza ca adresa indicata in actiune de catre noi este cea indicata de Registrul Comertului.....am sa cer publicitatea daca tot face atata caz...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)
Cum stabileste instanta efectiv adresa de citare a unui parat persoana juridica? Costin_Oprea Costin_Oprea Buna ziua. Am chemat in judecata o firma pentru neplata unei creante prin ordonanta de plata. Adresa firmei din contract difera de cea din Registrul ... (vezi toată discuția)