avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Ne-a fost respinsa cererea pentru ca societatea parata ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Ne-a fost respinsa cererea pentru ca societatea parata nu are activitate. E corect?

Suntem o societate de marime medie spre mare intr-un oras mic. Avem de recuperat de la o alta societate de acelasi rang vreo 9000 lei. I-am trimis somatie, invitatie la conciliere directa, pe care administratorul le-a primit si semnat pentru dovada primirii. I-am dat in judecata, dar d-na judecator a constatat ca procedura este viciata, motivul- societate fara activitate. De unde stie ca este fara activitate? O data ce SC-ul functioneaza, chiar am mai colaborat recent cu ea, a primit toata corespondenta de la noi, a avut diferite controale de la diferite institutii, cum poate spune judecatorul in timpul procesului ca SC-ul nu are activitate? Chiar daca nu ar avea activitate, cu ce afecteaza executarea ei? In incheiere de sedinta, asa cum apare si pe portalul justitiei este mentionat ca ni s-a acordat termen pentru aratarea corecta a adresei.....cum de la noi primeste toata corespondenta, iar de la instanta nu? Si nu se poate judeca in lipsa? Sunt atatea modalitati de a comunica citatia.....dar dupa cum orasul este mic, oamenii se cunosc, banuiesc ca e simpla favorizarea unor situatii.....presupun ca se incearca tergiversarea cauzei.....ce putem face? Stramutare cumva?

:offtopic: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Multumesc.
Ultima modificare: Marți, 12 Mai 2009
ContSters20980, utilizator
Datele din Registrul Comertului sunt opozabile tuturor, inclusiv instantei din Cucuietii de Deal. E cea mai stupida motivare de respingere a unei probe pe care sper ca o s-o aud vreodata#-o
Nu are cum sa va ceara cineva sa faceti dvs. dovada ca intr-adevar la ORC au inregistrata corect starea firmei si adresa...
Si apoi, nu va judecati in contradictoriu cu judecatoarea, ci cu parata. Eu una as intreba-o in sedinta daca intelege sa probeze ea starea de inactivitate a firmei pe care o invoca, pentru ca dovezile de la ORC sunt in sensul activitatii firmei, si inactivitatea este exceptia, nu regula. Si sa ii solicit sa motiveze in drept incheierea de respingere a probei cu certificatul de la ORC in privinta sediului paratei. Banuiesc ca de fapt nici nu s-a facut vreo mentiune in incheierea de sedinta despre dovada produsa de dvs. - daca asa e situatia, faceti cerere scrisa de anexare acte si depuneti prin registratura certificatul ORC cu adresa paratei.

Din pacate procedura de citare o face instanta, si nu dvs. independent.

Va sfatuiesc sa faceti copie legalizata dupa tot dosarul si sa faceti memorii intai la presedintele instantei din care face parte savanta judecatoare, apoi la Ministerul Justitiei, la CSM etc., si s-o informati si pe dumneaei despre demersurile pe care intentionati sa le faceti. Cred ca este doar inca un caz de abuz, cine stie cine cu cine este ruda, prieten, ca doar la un litigiu de 9000 de lei putin probabil sa fie interese materiale.
Inainte de a trage concluzii pripite, despre cine e corupt si cine nu e, fara a avea actele in fata, pentru urmatorul termen, dvs. trebuie sa solicitati un certificat de la registrul comertului unde este inregistrat debitoarea, pentru a face dovada ca sediul acesteia e cel indicat de dvs. in cererea de chemare in judecata.
Apoi, daca dovada transmiterii citatiei se va intoarce la dosaRUL instantei, cu mentiunea factorului postal, ca societatea nu "are activitate - banuiesc ca asta a fost ratiunea judecatoarei de a afirma acest lucru - se va solicita citarea prin publicitate, potrivit c.p.c., la usa instantei si intr-un ziar. Abia apoi se va trece la pasii urmatori, administrarea de probe si judecarea cauzei.
Este indicat sa solicitati o informare de la Registrul Comertului cu adresa corecta a firmei , a punctelor de lucru cat si starea firmei la data prezenta, informare pe care o depunetin la instanta. Solicitati si incunvintarea citarii la usa instantei cat si citarea prin publicitate la un ziar de tiraj local sau national cat si in monitorul oficial. Daca in urma acestor fapte rezulta ca firma e in inactivitate puteti sa mergeti pe legea insolventei ca o ultima cale .
Deja avem atasat la dosar, odata cu inregistrarea cererii de chemare in judecata, un extras de la Registrul Comertului prin care se face mentiune la strarea firme- functiune, asociati, adresa, puncte de lucru( nu are). Cand am purces la procedura premergatoare cererii de chemare in judecata prin somatie, respectiv invitatie la conciliere directa, au fost semnate dovezile de primire a corespondentei, chiar la adresa indicata in certificatul de la registrul Comertului, de insusi administartorul firmei, acum judecatoarea cere sa indicam adresa corecta a firmei?
marieta_ilinca a scris:

Este indicat sa solicitati o informare de la Registrul Comertului cu adresa corecta a firmei , a punctelor de lucru cat si starea firmei la data prezenta, informare pe care o depunetin la instanta. Solicitati si incunvintarea citarii la usa instantei cat si citarea prin publicitate la un ziar de tiraj local sau national cat si in monitorul oficial. Daca in urma acestor fapte rezulta ca firma e in inactivitate puteti sa mergeti pe legea insolventei ca o ultima cale .

Se poate cere insolventa daca suma este mai mare sau egala cu 10.000

Alte discuții în legătură

Divort crissta38 crissta38 Am inaintat cererea de divort dar paratul nu este in tara ci lucreaza fara forme legale in strainatate.La prima infatisare procesul s-a aminat si mi s-a spus ... (vezi toată discuția)
Divort anditaru anditaru Astazi am depus actiunea de divort la judecatorie si doamna de la registratura a spus sa aduc pana la primul termen adresa unde poate fi citata parata,in ... (vezi toată discuția)
Cum stabileste instanta efectiv adresa de citare a unui parat persoana juridica? Costin_Oprea Costin_Oprea Buna ziua. Am chemat in judecata o firma pentru neplata unei creante prin ordonanta de plata. Adresa firmei din contract difera de cea din Registrul ... (vezi toată discuția)