avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Dreptul la somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Dreptul la somaj

Am fost angajata la o firma timp de o luna dar nu sunt multumita de post,daca ajung la o intelegere cu ei pot sa beneficiez de somaj?.Inainte de a lucra la aceasta firma am lucrat la alta firma timp de 1 an si 6 luni dupa care eu mi-am bagat demisia.
Cel mai recent răspuns: carita , utilizator 14:12, 8 Iulie 2014
Dreptul la somaj le au persoanele a caror contract de munca inceteaza din motive neimpuabile lor. Daca nu sunteti multumita de post (din cauza salariului, a conditiilor de munca, etc) si va dati demisia nu beneficiati de somaj chiar daca indepliniti stagiul de cotizare.
Incercati sa dicutati cu angajatorul poate va concediaza pentru motive de necorespundere profesionala si atunci beneficiati de somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj kinder_doina kinder_doina daca decizia de incetarea a contractului de munca s.a facut in baza art 55 lit b din legea 53/2003(am primit decizia prin posta)pot beneficia de somaj? (vezi toată discuția)
Concediere/incheierea contractului cu acordul partilor bogdanv23 bogdanv23 Salut! As dori sa va prezint si eu situatia mea, pentru ca nu stiu exact cum sa actionez. Lucrez de 11 luni de zile (pe perioada nedeterminata) la o firma ... (vezi toată discuția)
Demisie - repercusiuni simionah_2014 simionah_2014 buna ziua, vreau sa ma ajutati cu o nelamurire. as vrea sa-mi dau demisia de la firma la care lucrez deoarece nu imi convine salariul (minim pe economie), ... (vezi toată discuția)