Sunt gravida in luna a 5 a, urmand sa nasc prin noiembrie.Pana in prezent (azi) am fost asistent stomatolog, la 2 cabinete ale aceluiasi patron (unul CMI si altul S.C.)
La CMI luam 900 ron brut (680in mana) si la SC 400 brut(320 in mana).Incepand de azi am renuntat la CMI (unde aveam norma intreaga) si am ramas doar la SC (unde mi sa marit norma de la 4 ore la 8 ore, urmand sa mi se mareasca si salariul).Firma pe CMI a fost desfiintata si cu acordul meu, cu litera B(patronul asa a vrut el, cica avea cheltuieli mari)
1) ma dezavantajeaza?
2) mai beneficiez de prenatal?
3) cat voi lua prenatal?
Intentionez sa stau un an acasa, nu doi.
1)
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:
Art. 21
(1) Pe perioada in care se beneficiaza de indemnizatia prevazuta la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 alin.(1) si art. 9 alin. (4) si (5), precum si pe perioada concediului fara plata prevazut la art. 6, plata contributiei de asigurari sociale de sanatate pentru aceste persoane se asigura de la bugetul de stat .
...
Art. 22
(1) Perioada în care o persoană beneficiază de drepturile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5, art.6, art. 9 alin. (4) și (5) constituie perioadă asimilată stagiului de cotizare în vederea stabilirii drepturilor de pensie în sistemul public și a drepturilor stabilite de Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare
(2) Perioada concediului pentru creșterea copilului prevăzut la art. 2 alin. (1) și art. 6 constituie vechime în muncă și în serviciu, precum și în specialitate și se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acordă în raport cu acestea.
2. Daca media veniturilor nete pe cele 12 luni premergatoare nasterii copilului este de 1400 lei, atunci 85% din aceasta suma este 1190 lei.
Concediu maternal
Florina87
Buna ziua! As vrea sa stiu care imi va fi valoarea concediului maternal daca am ca si baza de calcul pe ultimele 6 luni lucrate 5850 lei. Mentionez ca nu am ... (vezi toată discuția)