avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... tatal trebuie sa stea o luna acasa cu cel mic
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

tatal trebuie sa stea o luna acasa cu cel mic

Buna ziua. Daca se poate sa ma lamuriti cu o intrebare: eu sunt in concediu de crestere a copilului de 2 ani iar sotului serviciul nu ii permite sa stea acea luna acasa care este obligatorie. In acest caz eu trebuie sa ma intorc la servici cu o luna inainte de a face cel mic 2 ani? IAR sotul trebuie sa faca vreo cerere, declaratie ceva? MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: adda17 , utilizator 16:52, 14 Iulie 2014
Daca sotul nu va solicita acea luna de CCC, atunci vi se va reduce dvs perioada de CCC cu o luna.
1. Legea nu obliga pe cealalt parinte sa stea cel putin o luna in concediu crestere copil (CCC).

2. - Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci mama copilului beneficiaza de indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Pentru aceasta trebuia ca atunci cand ati depus dosarul la Primarie sa depuneti si dovada ca tatal nu indeplineste conditiile sau o declaratie a lui ca nu indeplineste aceste conditii.

3. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, mama copilului va beneficia de indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in luna in care copilul implineste 1 an si 11 luni.
- Incepand cu ziua urmatoare se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC si trebuie sa reluati activitatea fie la actualul loc de munca fie in alta parte.
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Revin cu o noua intrebare: vineri am trimis angajatoarei mele prin sotul meu o cerere de incetarea a suspendarii contracutului de munca si o cerere de eliberarea a unei edeverinte cu nr de zile de concediu medical in ultimele 12 luni.
Nu a dat nr de inregistrare ca nu are la ea la atelier stampila si l-a chemat azi pe sotul meu. Cand a ajuns azi sotul a spus ca nu sunt gata si nu-i nici o graba sa vian maine.
Ce pot face sa mi dea actele la timp: cum o pot obliga.
Incercati o sesizare la ITM.
Atat? Cred ca dureaza si asta destul de mult. Ma gandeam sa merg la ea cu un avocat sa stabilim niste condiotii de eliberarea a actelor ca m am saturat de milogeala si asteptari si prelungiri....

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil mariana87 mariana87 Buna ziua! Ma aflu in concediul de crestere copil pana pe data de 28 februarie 2015, cand copilul implineste 2 ani. Am fost contactata de la locul de munca si ... (vezi toată discuția)
Concediu ingrijire copil cantorcorina cantorcorina Daca mama beneficiaza de concediu ingrijire copil pana la varsta de doi ani,indemnizatia va fi primita de mama pana inainte cu o luna de implinirea varstei de ... (vezi toată discuția)
Ccc o luna pentru tata evelina_lav25 evelina_lav25 Buna ziua.Eu imi termin ccc in 2 luni si ma intorc la servici si am inteles ca ultima luna trebuia sa stea tatal in concediu crestere copil.Problema este ca ... (vezi toată discuția)