Buna ziua. Daca se poate sa ma lamuriti cu o intrebare: eu sunt in concediu de crestere a copilului de 2 ani iar sotului serviciul nu ii permite sa stea acea luna acasa care este obligatorie. In acest caz eu trebuie sa ma intorc la servici cu o luna inainte de a face cel mic 2 ani? IAR sotul trebuie sa faca vreo cerere, declaratie ceva? MULTUMESC
1. Legea nu obliga pe cealalt parinte sa stea cel putin o luna in concediu crestere copil (CCC).
2. - Daca tatal copilului nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) atunci mama copilului beneficiaza de indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 2 ani.
- Pentru aceasta trebuia ca atunci cand ati depus dosarul la Primarie sa depuneti si dovada ca tatal nu indeplineste conditiile sau o declaratie a lui ca nu indeplineste aceste conditii.
3. - Daca tatal copilului indeplineste conditiile pentru a beneficia de CCC atunci, fie ca intra sau nu cel putin o luna in CCC, mama copilului va beneficia de indemnizatie pentru CCC pana inclusiv in luna in care copilul implineste 1 an si 11 luni.
- Incepand cu ziua urmatoare se suspenda plata indemnizatiei pentru CCC si trebuie sa reluati activitatea fie la actualul loc de munca fie in alta parte.
Revin cu o noua intrebare: vineri am trimis angajatoarei mele prin sotul meu o cerere de incetarea a suspendarii contracutului de munca si o cerere de eliberarea a unei edeverinte cu nr de zile de concediu medical in ultimele 12 luni.
Nu a dat nr de inregistrare ca nu are la ea la atelier stampila si l-a chemat azi pe sotul meu. Cand a ajuns azi sotul a spus ca nu sunt gata si nu-i nici o graba sa vian maine.
Ce pot face sa mi dea actele la timp: cum o pot obliga.
Atat? Cred ca dureaza si asta destul de mult. Ma gandeam sa merg la ea cu un avocat sa stabilim niste condiotii de eliberarea a actelor ca m am saturat de milogeala si asteptari si prelungiri....