avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Silita Dupa 7 ani este posibil asa ceva?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Silita Dupa 7 ani este posibil asa ceva?

Buna Ziua,
In anul 2007 am facut un credit,si din aceeasi cunoscuta cauza "problema banilor" si faptul ca am ramas fara un loc de munca,nu am mai putut sa il achit.Cei de la EOS KSI m-au preluat,iar acum in 2014 m-am trezit cu 2 conturi,care nu le folosesc,plus contul de Pensie Privata blocate.As vrea sa va intreb,daca ma poate ajuta cineva,ce se poate face?Au trecut totusi 7 ani in care cei de la EOS KSI,nu au stiut sa dea nici un semn,am incercat sa evit sa le dau vreun semn,am muncit la "negru",m-am trezit ca sa aflat ca eu am CAS,ei stiau eu nu stiam,mi-au gasit adresa de email, s.a.m.d.
Acum sa aflu ca mi-a venit un plic la adresa de pe buletin(adresa fiind de la bunici unde am facut buletinul) de la un BEJ.Ce este de facut impotriva acestor nenorociti de la EOS KSI.Stiam ca daca trece un anumit timp se anuleaza datoria sau ceva de genu.Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns raman dator pe viata.Sunt disperat,va rog.Daca aveti intrebari aditionale sau orice altceva intrebatima si raspund in cel mai scurt timp.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 11:37, 18 Iulie 2014
De ce sunt nenorociti ei ca nu v-ati platit dvs creditul ?
Faceti contestatie la executare si invocati prescriptia
Contestatia la executare se depune in termen de 15 zile de cand vi s-a comunicat infiintarea ppopririi la instanta care a incuviintat executarea.
animalx2 a scris:

nu au stiut sa dea nici un semn, am incercat sa evit sa le dau vreun semn, am muncit la "negru", m-am trezit ca sa aflat ca eu am CAS,ei stiau eu nu stiam,mi-au gasit adresa de email, s.a.m.d.

Cel mai probabil e ca s-au informat despre starea dvs, bunuri detinute, drepturi salariale, etc (e procedural corect). Daca figurati la Casa de Asigurari de Sanatate, e clar ca aveti un venit de unde se duce cota lunara acolo.
~ Conținut șters la cerere ~
Cheltuielile de judecata sunt infime (20 de lei timbru judiciar) pentru BEJ. Problema e timbrul judiciar pentru contestatia la executare (una mie lei).
Acum intreb si eu ca iMicro... 7 ani joc de-a v-ati ascunselea cu evaziune fiscala pentru a evita o poprire ce probabil in 2-3 ani va scapa de asta?
"Nenorocitii" de care spuneti isi fac treaba, nu e nimic personal, asta-i activitatea lor. Probabil insistenta cu care va abordeaza va exaspereaza, de aici si termenul.
Buna ziua!

Am citit mesajele precedente, dar tot vreau sa va cer parerea intr-o problema: o creanta prescrisa a fost cumparata probabil la pachet cu altele de catre EOS. Dupa 14 ani, cred de la data datoriei, sora mea primeste o notificare pe numele de fata si adresa de acum 14 ani (cea a parintilor), fara confirmare de primire, cu un termen de plata si cu cerere de incuviintare a executarii silite.
Acum, teoretic ea nu mai locuieste acolo, e in alt oras, nu "stie" ca a fost notificata.
1. Cei de la EOS se pot duce in instanta cu o creanta prescrisa? In notificare nu era trecut nici un contract, nici o data din care sa reiasa ca acea creanta e in termen.
2. Pentru incuviintarea silita nu te citeaza nimeni la domiciliu, ca intr-un proces obisnuit, nu?
3. Judecatorul poate incuviinta executarea silita fara sa observe ca acea creanta e prescrisa? Stiu ca suna pueril, dar ma gandesc ca aceste cereri se aproba pe banda rulanta, cei la EOS au interes sa nu specifice data efectiva a creantei. Sau trebuie si ei sa arate ca e certa, lichida si exigibila?
4. Poti ajunge sa fii executat fara sa stii? Nu mai locuiesti la acea adresa, nici macar in acel oras. Esti angajat undeva, in alt oras, si te trezesti ca angajatorul primeste adresa de tert poprit pentru tine. Pentru ca dupa CNP poti fi gasit oriunde.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Daune morale intr-o contestatie executare wap54 wap54 Am fost executat silit printr-un executor de catre EOS KSI, firma care nu a depus la dosar titlul executoriu iar executorul nu are investirea titlului ... (vezi toată discuția)
Datoria mea este exigibila sau nu? Lia T. Lia T. Raiffeisen Bank S.A. a cesionat creanta (datoria mea catre banca, aferenta unui contract de credit) la data de 27.10.2011, catre EOS KSI Romania S.R.L. EOS ... (vezi toată discuția)
Executare silita eos ksi AllyMagd AllyMagd buna ziua. s-a primit acasa o instiintare de la un executor judecatoresc de executare silita mobiliara pentru o suma de 20000 provenind dintr-un credit bancar ... (vezi toată discuția)