avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare Silita Dupa 7 ani este posibil asa ceva?
Discuție deschisă în Executare silită

Executare Silita Dupa 7 ani este posibil asa ceva?

Buna Ziua,
In anul 2007 am facut un credit,si din aceeasi cunoscuta cauza "problema banilor" si faptul ca am ramas fara un loc de munca,nu am mai putut sa il achit.Cei de la EOS KSI m-au preluat,iar acum in 2014 m-am trezit cu 2 conturi,care nu le folosesc,plus contul de Pensie Privata blocate.As vrea sa va intreb,daca ma poate ajuta cineva,ce se poate face?Au trecut totusi 7 ani in care cei de la EOS KSI,nu au stiut sa dea nici un semn,am incercat sa evit sa le dau vreun semn,am muncit la "negru",m-am trezit ca sa aflat ca eu am CAS,ei stiau eu nu stiam,mi-au gasit adresa de email, s.a.m.d.
Acum sa aflu ca mi-a venit un plic la adresa de pe buletin(adresa fiind de la bunici unde am facut buletinul) de la un BEJ.Ce este de facut impotriva acestor nenorociti de la EOS KSI.Stiam ca daca trece un anumit timp se anuleaza datoria sau ceva de genu.Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns raman dator pe viata.Sunt disperat,va rog.Daca aveti intrebari aditionale sau orice altceva intrebatima si raspund in cel mai scurt timp.Multumesc!
Cel mai recent răspuns: savysb , utilizator 11:37, 18 Iulie 2014
1. Ce fel de notificare e? Daca nu e o somatie de plata insotita de o incuviintare de executare silita din partea unei judecatorii la care se ataseaza contractul de credit ce este titlu executoriu, inseamna ca e doar o foaie tiparita si trimisa de EOS.
2. Incuviintarea executarii silite se da pur si simplu de catre judecatorie, se verifica doar existenta documentelor, a timbrarii si atat.
3.Da, pentru ca nu are dreptul legal de a mentiona ca este prescrisa creanta.
4. Da, daca nu depui contestatie la executare (un drept ce apartine doar debitorului), se considera ca-ti dai acceptul si ca recunosti datoria.
1. E o adresa din partea unui cabinet de avocat, reprezentantul EOS prin care se aduce la cunostinta debitul si are un cod de bare cu care se poate plati la orice Pay-Point probabil. Si o adresa venind din partea EOS prin avocat care solicita unui executor judecatoresc - nu i se da numele, scrie doar "Catre Biroul Executorului Judecatoresc" (?) sa puna in executare titlul executoriu ce are la baza contractul de servicii (iar nu se da nici un nr si nici o data). La sfarsit e motivata doar in drept - art. 651 din Codul de procedura civila. Nu ar fi trebuit sa o motiveze si in fapt? Sa dea nr. si data contractului de servicii, presupun.
2. Si nu se verifica data contractelor - daca e din 1989 sau 1999? Oricum e anterior anului 2000. Deci sunt cam 15 ani de atunci.
3. Deci ei nu trebuie sa arate ca acea creanta e certa, lichida si exigibila? Hm, pai asa te poti duce in instanta cu datorii si de 30 de ani...
4. Deci, daca se ajunge totusi la o finalitate intr-o decizie a unui judecator de incuviintare a ex silite ar trebui depusa in 15 zile max contestatie. Asadar trebuie urmarita posta la adresa respectiva.

Multumesc pentru raspuns.
E doar o hartie de intimidare.
Da, se poate cere incuviintare de executare silita si pentru datorii preistorice aparent.
savysb a scris:

E doar o hartie de intimidare.
Da, se poate cere incuviintare de executare silita si pentru datorii preistorice aparent.

Si judecatorii le incuviinteaza?

Am avut cazul unui coleg cu un credit la o banca, in termen. Nu mai locuia la adresa pe care o avea in momentul contractarii creditului, asa ca nu a stiut de initierea procedurii. Am primit in final o hotarare judecatoreasca pe numele firmei, prin care eram instiintati ca suntem tert poprit.
Deci, se poate sa fii executat fara sa ai habar.

Diferenta e ca acea creanta era in termen. Aici nu sunt eu foarte convinsa ca se verifica exigibilitatea creantei de catre judecatorie.

Judecatoria incuviinteaza executarile silite pentru ca nu mai are dreptul de a observa depasirea termenului de prescriptie din oficiu, chiar daca au trecut 3 ani, 7, 11.

Se poate face executare silita si fara notificarea debitorului, punandu-l in imposibilitate de aparare. Pentru asta, comunicarile catre debitor au loc dupa ce se incepe executarea silita, astfel incat nu se mai poate face contestatie la executare (termenul de 15 zile este trecut). Nu spun povesti, cunosc un caz concret, in desfasurare.

Exibilitatea creantei inseamna ca asupra ei se pot emite pretentii, iar asta se poate face oricand. Nu e de competenta judecatoriei insa sa refuze cererea de incuviintare a executarii silite pe motiv de prescriptie, aici trebuie sa fie clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daune morale intr-o contestatie executare wap54 wap54 Am fost executat silit printr-un executor de catre EOS KSI, firma care nu a depus la dosar titlul executoriu iar executorul nu are investirea titlului ... (vezi toată discuția)
Datoria mea este exigibila sau nu? Lia T. Lia T. Raiffeisen Bank S.A. a cesionat creanta (datoria mea catre banca, aferenta unui contract de credit) la data de 27.10.2011, catre EOS KSI Romania S.R.L. EOS ... (vezi toată discuția)
Executare silita eos ksi AllyMagd AllyMagd buna ziua. s-a primit acasa o instiintare de la un executor judecatoresc de executare silita mobiliara pentru o suma de 20000 provenind dintr-un credit bancar ... (vezi toată discuția)