avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Datoria mea este exigibila sau nu?
Discuție deschisă în Executare silită

Datoria mea este exigibila sau nu?

Raiffeisen Bank S.A. a cesionat creanta (datoria mea catre banca, aferenta unui contract de credit) la data de 27.10.2011, catre EOS KSI Romania S.R.L.
EOS KSI a obtinut investirea cu formula executorie, a titlului executoriu reprezentat de acel contract de credit, in Instanta, pe data de 05.02.2015 (data inregistrarii Cererii la Judecatorie fiind 30.01.2015), si a initiat urmarirea mea in vederea executarii silite printr-un Birou al unui Executor Judecatoresc

Mentionez ca in intervalul de timp 2011-2015, pana la Hotararea Instantei, am primit tot felul de notificari de la EOS.
Iar din 2015 pana in prezent, am primit notificari doar de la un Birou al unui Executor Judecatoresc, care m-a pus sub urmarire silita mobiliara, cu verificare proprietati, venituri salariale, popriri pe conturile bancare, etc., care pentru moment s-au soldat toate cu rezultat negativ, deoarece sunt insolvabila.

In plus, mentionez ca suma de pe toate aceste notificari pe care le primesc de la Executor difera de valoarea creantei vanduta de Banca Raiffeisen catre EOS ( vorbesc de suma pe care o numeste Biroul EJ, credit restant, dobanzi si dobanzi penalizatoare, in afara de care exista, evident, si cheltuielile de judecata, dar nu la ele ma refer).

A mai trecut cineva prin aceasta situatie? Ce e de facut? Sunt in doua astfel de situatii, dar am mentionat pentru moment doar una dintre ele.

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
Lia T., utilizator
De ce anume va faceti probleme daca sunteti insolvabila?
Deoarece:
1. as vrea sa "curat" din trecutul meu toate aceste situatii, solutionandu-le cat se poate de pertinent raportat la fiecare situatie data
2. nu pot folosi conturile bancare, pentru ca sunt poprite, ceea ce chiar este o problema in ziua de astazi
3. doresc pe viitor sa ma angajez, eventual sa contractez un credit pentru cumpararea unei locuinte
Si lista poate continua.
Buna seara,
creanta dvs nu ca este exigibila- ete prescrisa. Din 2011 pana in 2015 cand s-a declansat executar silita au trecut mai mult de 3 ani de la data la care creditorul avea la indemana posibilitatea exeuctarii silite. Dvs trebuia ca, in 15 zile de la comunicarea actelor de executare silita sa promovati o contestatie la executare in care sa invocati excpetia prescriptiei.
In prrezent mai puteti formula contestatie la titlu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Validare poprire Biancamacovei Biancamacovei Buna ziua, In anul 2007, mama mea a contractat un credit pe numele meu. Nu a mai reusit sa plateasca ratele si nici nu m-a instiintat acest lucru, ramanand ... (vezi toată discuția)
Executare silita eos ksi karlasofia karlasofia Buna ziua, In cazul unui credit de nevoi personale luat de la unicredit, declarat scadent anticipat, in 24.06.2016 s-a incheiat intre unicredit si eos ksi ... (vezi toată discuția)
Eos ksi Flovyo Flovyo In 2013 am contactat un credit pe care nu am putut sa-l platesc iar in 2015 am fost executat silit si mi s-a instituit poprire pe salariu in urma unei decizii ... (vezi toată discuția)