avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Buna ziua ! As vrea sa stiu cate zile trebe sa fie lucrate la locul de munca in anul 2014 ca sa primesc concediu de maternitate si bani de maternitate ? multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:41, 8 Iulie 2014
1. Pentru a beneficia de concediu de maternitate (126 de zile = sarcina si lauzie = prenatal si postnata) trebuie sa aveti un stagiu de cotizare la sanatate de cel putin o luna in cele 12 luni premergatoare intrarii in concediu de maternitate.

2. Pentru a beneficia de concediu crestere copil (CCC) pana la varsta de 1 an sau 2 ani, trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului (inclusiv luna nasterii) sa aveti venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (eleva sau studenta la zi, somaj indemnizat, concedii medicale, concediu de maternitate etc.)

3. Perioadele de care am pomenit mai sus nu trebuie sa fie neaparat la acelasi angajator.
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil raulovidiu raulovidiu daca nu am avut 12 luni lucrate la locul de munca in momentul nasteri copilului acum dupa ce am facut 12 luni mai pot beneficia in continuare de acea insertie ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ionutalex86 ionutalex86 Buna ziua si imi cer scuze daca deranjez! Sotia mea munceste in functia de bucatar la un hotel din Bucuresti din luna decembrie 2013 (cu acte in regula). Ea ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal si de ingrijire a copilului MirelaNadia MirelaNadia Buna ziua. Numele meu este Mirela si am o intrebare. Sunt insarcinata si urmeaza sa nasc la sfarsitul lunii august. Problema este ca la actualul loc de munca ... (vezi toată discuția)