Buna ziua , am si eu o intrebare in legatura cu tatal meu .
Noi locuim la parintii lui (bunicii mei ) . Bunicii mei au doar o chitanta de mana , nu au acte pe casa . eu au proprietatea de vreo 40de ani .Acum 4 ani a murit bunicul meu .El avea la tara la el de la parintii lui o bucata de pamant , iar acum am inteles ca bunica mea nu poate sa intre in posesia pamantului , ci tatal meu .DAR am inteles ca ar trebui sa ma duc la un notar sa imi dea la mana ceva prin care sa reiasa ca tatal meu este baiatul bunicului meu . Se poate asa ceva ?
S-a dezbatut succesiunea dupa bunicul decedat?
Si nu inteleg de ce bunica nu are dreptul la acel teren. Este sotie supravietuitoare si mosteneste sotul decedat. 1/4 din bunurile sotului retin sotiei.
Ma intreb de unde ati inteles ca bunica nu mosteneste pe sotul sau decedat si ca nu are dreptul la cota ei din acel teren?
Bunica dvs.are dreptul la mostenire in calitate de sot supravietuitor, respectiv 1/4 in concurs cu tatal dvs. indiferent de situatia in care tatal dvs. mai are sau nu alti frati sau surori
mi sa spus de catre fratele bunicului meu ca bunica nu are dreptul si ca ar fi trebuit sa avem succesiunea facuta pe casa unde locuim , dar daca nu avem trebuie sa mergem la un notar
Nu cred ca ar trebui sa va luati dupa sfatul fratelui bunicului. Legal, bunica ca si sotie supravietuitoare are dreptul la 1/4 din masa succesorala a bunicului. si nu poate sa fie inlaturata de la mostenire.
Decat sa discutati cu persoane care va pot sfatui gresit, mai bine luati legatura cu un notar sau cu un avocat.
Succesiune dupa 15 ani
kike
Tatal meu a decedat in anul 1995.Nu am facut succesiunea pana in prezent.Nu am facut succesiunea nici dupa bunicii paternali .Ce parere aveti;trebuie facute ... (vezi toată discuția)