avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu cu Casa de sanatate
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu cu Casa de sanatate

Buna ziua,

Ca angajator, trebuie sa dau in judecata casa judeteana de asigurari de sanatate, pentru a recupera unele indemnizatii de concediu medical al salariatilor mei.
Am depus dosarul de recuperare la casa, mi l-au refuzat.
Motivul refuzului este ca cica as fi depasit termenul de 90 de zile, lucru care nu este adevarat. Le-am facut cerere de reanalizare / revocare a refuzului, si nu mi-au raspuns vreme de mai multe luni.

Intrebarea este ce termen am la dispozitie ca sa cer banii.
Vad ca OUG 158/2005 ma trimite la "jurisdictia asig. sociale", iar in legea pensiilor nu am nici un termen care sa imi fie cat de cat aplicabil. petru cazul concediilor medicale.
Dupa mintea mea, asta inseamna ca ma judec dupa termenele fiscale generale, adica am la dispozitie 5 ani. Este corect?

Alternativa 1 ar fi sa ma judec dupa termenele din contencios administrativ, adica in 6 luni de la data la care trebuia sa primesc raspuns.

Alternativa 2 ar fi sa existe un termen special in legea pensiilor sau in OUG 158/2005, pe care sa il fi ratat eu la studiu - Stiti sa existe vreun astfel de termen?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: smeagull , utilizator 14:17, 8 Iulie 2014
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare sume concedii medicale creatza_70 creatza_70 Buna seara! Ma confrunt cu urmatorul caz: Un angajator a avut unul din salariati in concediu medical in luna iulie si august. In contabilitate am facut ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie - acord Irina IOSIP Irina IOSIP Bună ziua, Ref. acord: am solicitat includerea acordului in 2005, 2006 și 2006. [u]Nu am primit un raspuns explicit[/u] pentru aceasta problema de la ... (vezi toată discuția)
Caz pentru cedo...lamuriti-ma va rog! ContSters124624 ContSters124624 Buna seara!Am un caz pentru care as dori un raspuns.In anul 2005 am fost arestat, am stat arestat preventiv 5 luni si 3 saptamani, dupa care tribunalul iasi ... (vezi toată discuția)