Am lucrat cu functia de baza la un angajator (CIM pe perioada nedeterminata 8h/zi) pana pe data de 06 Mai 2009. Incheierea contractului de munca s-a facut cu articolul 65 alineatul 1din Codul Muncii (restructurare post). Am primit deja de la ei carnetul de munca completat cu toate inscrisurile la zi. in paralel din decembrie 2008 m-am angajat la o alta societate in baza unui CIM pe perioada nedeterminata cu 2h/zi. Si aici spre ghinionul meu ma aflu in preaviz pentru concediere (restructurare post), ultima zi de activitate platita va fi 29 mai 2009.
As dori sa stiu daca:
1. Pot cere angajatorului actual la terminarea preavizului sa imi completeze in carnetul de munca perioada lucrata la acesta?
2. Asa practic as mai acoperi aproape o luna de vecime in munca din 6 Mai pana pe 29 Mai. Exista temei legal pentru acest lucru? Daca exista care este acesta? Accepta ITM-ul o asemenea inregistrare?
Mentionez ca nu am completat nici o cerere prin care sa declar unde am functia de baza si de asemenea angajatorul mi-a spus ca in cel mai fericit caz imi poate oferi la final o adeverinta de vechime..
Va multumesc anticipat pentru raspunsurile oferite...
1. Puteti cere actualului angajator completarea carnetului de munca pentru acea perioada.
2. Adeverinta de vechime eliberata de angajator si vizata de catre ITM este valabila in acest caz.
1. Decretul 92/1976 nu a luat in calcul ca un om poate avea mai mult de un serviciu in acelasi timp (asa era pe timpurile alea).
2. Daca doriti neaparat, mergeti la ITM la inspectorul care se ocupa de cea de a doau firma (unde aveti 2 ore pe zi) si va paote face inscrierile in carnetul de munca. Daca insa carnetele de munca stau la angajator, atunci va poate face acesta inscrierile.
3. Nu va faceti grija de vechime (stagiu de cotizare) pentru pensie. Comform Legii 19/2000 (Legea pensiilor), incepand cu data de 01.04.2001 vechimea (stagiul de cotizare) inregistreaza din "oficiu" la Casa de Pensii prin declaratiile lunare ale angajatorului.
4. Daca vreti sa stiti ce vechime aveti din 01.04.2001si pana in prezent, mergeti la Casa de Pensii si cereri o adeverinta de stagiu de cotizare la zi (v-o da pe loc si costa 10 lei).
5. Puteti sa luati si adeverinta de vechime pe care v-o da firma.
:offtopic: -- o mica paranteza
Valeriu, am intalnit situatii de suprapunere in carnetele de munca deschise pe perioada de pana in 1990 .... chiar CPMB s-a confruntat cu astfel de situatii la recalcularea pensiilor.:)