avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sunt obligat sa indic valoarea daunelor interese?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sunt obligat sa indic valoarea daunelor interese?

Am fost sfatuit cum ca instanta numeste un expert contabil din oficiu care calculeaza daunele interese la rata dobanzii BNR. Cum se procedeaza corect?
Cel mai recent răspuns: eusaisapte , utilizator 06:59, 10 Iulie 2014
Se calculeaza intai cuantumul daunelor, dupa care se aplica dobanda BNR, de la data producerii sau datorarii acestora (dar nu mai mult de 3 ani calculati din urma) si pana la data pronuntarii hotararii sau pana la plata efectiva.
Multumesc. Am intrebat ca instanta mi-a cerut sa le stabilesc eu, insa am gasit acest articol conform caruia instanta le calculeaza

[ link extern ]

Acum le calculez eu dar cel mai probabil n-o sa-i convina partii adverse daca numesc eu daunele interese
Ultima modificare: Joi, 10 Iulie 2014
eusaisapte, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita la plata despagubiri maria1972 maria1972 Buna ziua, As avea nevoie de o parere pentru urmatoarea situatie: este vorba de un titlu executoriu in care se spune asa : "dnul ...este obligat la plata ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si inflatia la zi pentru drepturi banesti castigate in instanta Lungu Constantin Lungu Constantin Va rog cum se calculeaza actualizarea cu rata inflaţiei precum şi cu dobânda legală la suma respectivă, a drepturilor banesti castigate in instanta ? (vezi toată discuția)
Calcul dobanda legala in contractele civile ana*maria ana*maria buna ziua. sunt noua aici, dar vreau sa va rog sa-mi dati un sfat. in legatura cu dobanda legala in contractele civile, despre aceasta cunosc ca se calculeaza ... (vezi toată discuția)