avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 986 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma - autorizatii
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma - autorizatii

Buna ziua,
Vreau sa stiu daca, dupa infiintarea unei firme de prestari servicii (inteleg ca pentru infiintarea firmei nu-mi trebuie calificare in domeniul respectiv ), pentru a elibera autorizatii de functionare imi trebuie o calificare sau un angajat care sa aiba calificare in domeniul in care vreau sa deschid firma? Codul caen al respectivei activitati imi permite practicarea acestei activitati fara calificare sau autorizatie?
Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
este, utilizator
Cel mai recent răspuns: este , utilizator 17:13, 8 Iulie 2014
in general nu va trebuie o anumita autorizatie pentru desfasurarea unei activitati comerciale obisnuite, dar daca doriti un anumit obiect de activitate, mai special, trebuie sa aveti si calitatea/calificarea necesara.
Sunt categorii de prestari de servicii, in anumite domenii de activitate unde trebuie autorizatie pe profil, functie de domeniu activitatii.
Multumesc pentru raspuns.
Nu inteleg ce inseamna mai special :-/
Firma pe care vreau sa o infiintez are codul caen 8122 (servicii curatenie) si vreau sa prestez si servicii de coserit pentru ca acest cod caen imi permite acest lucru. Ideea este daca dupa curatarea cosului pot elibera o adeverinta de buna functionare pe care clientul o da celor de la distrigaz care o cer o data la 2 ani .
Se tot vehiculeaza termenul de cosar autorizat si nu inteleg cine autorizeaza cosarii daca nu insusi codul caen? Iscir-ul,pompierii si primaria nu autorizeaza cosari si nici nu se ocupa cu asa ceva...
Ultima modificare: Marți, 8 Iulie 2014
este, utilizator
Examinare atestare PTS - Personal tehnic de specialitate
Model cerere ISCIR - Comunicat examinare-reexaminare PTS

RVT (Responsabil cu verificarea tehnică în utilizarea aparatelor de încălzit alimentate cu combustibil solid, lichid sau gazos, cazane de apă caldă cu putere P ≤ 400 kW şi cazane de abur de joasă presiune cu debit Q ≤ 0,6 t/h şi a arzătoarelor cu combustibili gazoşi şi lichizi)

FOLOSITI LINK-UL www.iscir.ro,

[ link extern ]
Iscir-ul nu autorizeaza cosarii.Am sunat si am intrebat inainte de a scrie pe acest forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii necesare MonicaOancea MonicaOancea Dorim sa ne largim obiectul de activitate al companiei cu urmatoarele coduri CAEN: 1610, 4611, 4613, 4671, 4799, 4621, 4672, 4690. Stie cineva de ce fel de ... (vezi toată discuția)
Centrala termica de bloc necesita fochist? w_v_w_v w_v_w_v As dori sa stiu daca exista anumite norme care sa ne oblige ca centralele de bloc sa aiba fochist . Am inteles ca peste o anumita capacitete este necesar un ... (vezi toată discuția)
Cod caen lumifatu lumifatu Lucrez intr-o companie care comercializeaza produse petroliere (carburanti, uleiuri, benzinarii, etc.) Spuneti-mi va rog care este codul CAEN aferent acestei ... (vezi toată discuția)