avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Drept concediu odihna pe an 2014
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Drept concediu odihna pe an 2014

Persoana in discutie merge pe 9 luni de munca la actualul angajator, inainte nu a lucrat.

A fost rugata in primavara ca impreuna cu ceilalti angajati sa isi stabileasca cele 21 de zile de concediu ceea ce a si facut.

Acum a aflat ca nu ar putea sa isi ia integral cele 21 de zile chiar daca nu sunt legate asta pana ce nu se face anul in care a muncit neintrerupt.

E corecta sau abuziva aceasta decizie ? Eu in 2011 am fost in aceeasi situatia si am luat 21 de zile legate fara probleme.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dorky , utilizator 18:00, 8 Iulie 2014
1. Potrivit art. 145 alin. (2) din Codul muncii, durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste prin contractul individual de munca cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

2. Acordarea CO nu mai este conditionata de a desfasurara activitatii o anumita perioada de timp.

3. Daca are 21 de zile lucratoare de CO/an, are dreptul la 1,75 zile lucratoare /luna, deci:
1,75 x 7 luni (ian - iul.) = 12,25 zile de CO

In speta, are dreptul la12 zile lucratoare de CO pentru perioada 01.01 - 31.07.2014.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile concediu de odihna razvantamasanu razvantamasanu Buna tuturor, Am intanit o mica problema zilelea astea la serviciu legat de zilele de concediu ce mi se cuvin. Ca sa fiu direct va spun ca m-am angajat pe ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna Dinush Dinush Noi dam angajatilor 21 de zile de concediu pe an. Daca intr-o luna isi ia tot concediul, adica decembrie, tot 21 de zile va avea? Adica i se socotesc zilele de ... (vezi toată discuția)
Calcul co timp de munca 32 ore luna inegal Maran Corina Maran Corina Buna ziua, Il vad pe domnul freeelis si nu vreau sa-l pierd imediat scriu stiu ca proportional (vezi toată discuția)