avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Chinul obtinerii unei carti de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Chinul obtinerii unei carti de identitate

O persoana se duce la serviciu eliberare carti identitate sta la coada 4 ore in fine intra i se cer o gramada de documente in fine noroc ca e informat si le are inclusiv actele originale (de parca copiile ar fi false), se zice halucinant sa revina peste 2 saptamani si la ridicat se duce dupa acea perioada de 16 zile la ridicat cand surpriza au fost probleme de sistem mai asteptati inca o saptamana adica pentru un act de identitate se ajunge la asteptat aproape o luna .
Intrebari retorice pe care mi le pun:
-ce face acea persoana daca are nevoie de o reteta medicala sau are o urgenta medicala in acest timp ?
- ce face acea persoana de trebuie sa plece din tara in acest timp?
- ce face acea persoana daca trebuie sa si ridice pensia sau alte drepturi sociale in acest timp?
-ce face acea persoana daca trebuie sa incheie o afacere in acest timp ?
Pentru toate aceste intrebari domni de la serviciu evidenta persoanei au o singura replica respectiv ridicatul din umeri si citez "probleme de sistem"
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 23:53, 9 Iulie 2014
Daca si-a depus actele nu mai poate solicita CI provizorie.
Oricum acest tip de CI se elibereaza doar cand cel care le solicita nu are toate actele de care e nevoie insa in cazul in care serviciul e indisponibil din motive tehnice anuntate o perioada mai indelungata iar omul chiar are nevoie urgenta de act valabil se poate cere aprobare de la seful serviciului. Durata este scurta, de ordinul a o zi-doua, in functie de volumul de munca.

O perioada atat de mare cum spuneti - 3 saptamani - se poate datora unor neclaritati. Ceea ce spuneti este o exceptie, sa mearga in audienta.
Va multumesc pentru raspuns daca nu il primeste nici acum cand i sa zis sa se duca asa va face cat despre exceptii din pacate e ceva cam generalizat si persoanele care au fost inaintea ei sa ridice acte identitate au patit la fel li sa spus la fel si aici ma refer persoane care au depus exact acum 3 saptamani ca si ea caci le-a intrebat cand au depus
Ati prins aceasta perioada in care s-a facut schimbarea tehnica, de aceea sunt aceste termene mari de timp intre depunere si procesare act. Pur si simplu 1 saptamana nu s-a lucrat in baze de aici si devansarile de termen. Asta e! Orice schimbare necesita intelegere din partea cetatenilor. Oricum actul il primiti in termenul legal, iar daca arde si arde solicitati o audienta la seful serviciului faceti o cerere in care explicati motivul iar seful va poate solicita eliberarea actului intr-un termen mai scurt.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Justitiarul711, utilizator
Ce sa mai zic asta e romania asa acea persoana si-a calculat timpul mai avea 45 zile pana sa ii expire buletin si si-a calculat si reteta ca sa aiba 2 saptamani timp cat sa primeasca buletinul numai ca au trecut aproape 3 si inca nu si la primit
Pai daca mai aveati inca buletinul valabil puteati sa-i cereti lucratorului de la ghiseu sa vi-l lase. Mergeti maine si explicati necazul dvs. si solicitati sa va dea buletinul, iar cand vine cel nou il predati pe cel vechi. Este legal. Daca nu vrea solicitati o audienta la seful de serviciu. Am crezut ca aveati cartea expirata deja.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buletin pierdut, refacere la urgenta shado564 shado564 Bună ziua, mi-am pierdut azidimineaţă buletinul, eu luni trebuie să plec din ţară , la vamă se acceptă copie buletin, sau doar cu buletinul original ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat- cum pot incheia contracte ? adrian12 adrian12 Imi expira buletinul peste 2 saptamani. Am depus actele pentru unul nou, mi-au luat vechiul buletin dar vreau sa cumpar ceva pentru care trebuie sa fac un ... (vezi toată discuția)
Act de indentitate la notar anelia88 anelia88 Buna ziua! Se poate semna cu permisul de conducere ca si act de identitate un antecontract vanzare cumparare imobil la notar ? Buletinul nu il detine una din ... (vezi toată discuția)