avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1159 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Prelungirea autorizatiei de constructie expira cum ...
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Prelungirea autorizatiei de constructie expira cum procedez daca nu am terminat lucrarea totusi?

Buna ziua.
Am obtinut autorizatia de constructie in anul 2012 pentru consolidarea si extinderea unei locuinte.In anul 2013 am depus documentele pentru prelungirea autorizatiei pana in 2014 August. Problema este ca nu am reusit sa finalizez lucrarile acestea fiind mai mult de finisaje interioare si exterioare .Constructia este parter si mansarda.iar la mansarda nu am finalizat compartimentarile .Nici scara de lemn usoara care face legatura intre parter si mansarda nu am facut-o de asemeni nu am facut zugraverile interioare si exterioare nu am tras instalatia de caldura si la mansarda nici cea de lumina. Nemaiavand posibilitati financiare consider ca pana voi finaliza totul va mai putea dura 3 sau 4ani.Cladirea este inchisa cu geamuri cu tot cu izolatii termice acoperis etc.Cum as putea sa rezolv problema pentru a nu intampina greutati si a intra inlegalitate cu aceasta constructie.
Va multumesc mult pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: henesy1 , utilizator 11:41, 14 Iulie 2014
Puteti sa solicitati primariei un proces verbal de receptie eventual chiar finala, tinand cont ca ati finalizat acoperisul, ca aveti geamuri, usi si ca locuinta este locuibila. Tine doar de primaria in cauza sa va sprijine sau nu. Daca se doreste uneori se si poate. Succes.

Va multumesc frumos pentru sugestii dar in acest fel se vede treaba ca nu poate fi rezolvata problema.Cei din primarie mi-au cerut documentatia sa o vada si au spus ca daca nu sunt executate lucrarile pana la ultima si fara abateri de la proiect nu pot sa-mi efectuaze receptia.
chiar sa nu se poata?..ma intreb si eu.Nimeni nu s-a mai confruntat cu asa ceva?
Din cate mi-au explicat ei tot ceea ce este acolo consolidat extins construit pana in acest moment este ca si inexistent,iar dupa expirarea autorizatiei devine ilegala ,asa ca din cate am inteles trebuie iarasi documentatie de intrare in legalitate cu ceea ce s-a executat cu expertiza si o gramada de bani pe care nu-i am . Nu stiu ce sa mai zic si ce sa fac?

Mai are cineva vre-o idee? Va rog mult.
Ultima modificare: Luni, 14 Iulie 2014
Adriantot, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din punct de vedere legal ce pot face daca prelungirea autorizatiei de constructie expira si nu am terminat inca lucrarea ? henesy1 henesy1 Buna ziua. Revin cu o intrebare la care doresc un raspuns din punct de vedere juridic deoarece nu am primit de nicaieri un raspuns concludent la ... (vezi toată discuția)
Expertize - gradul de finisare inferior si gradul de finisare superior clyde2010 clyde2010 Dupa cum se stie, din Decretul-lege 256/84 pentru evaluari judiciare,Anexa 4,Tab.1,2,7 si decretul 93/77,Tab 3,5,6 si 8 au ramas valabile. In Anexa 4,tab.1,ce ... (vezi toată discuția)
Expirare autorizatie constructir florin42 florin42 Acum 3 ani , am obtinut o autorizatie de constructie pe doi ani , anul trecut am prelungit autorizatia ,casa are geamuri usa de intrare e zugravita in exterior ... (vezi toată discuția)