avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 420 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Schimbare nume din certificat de nastere - minori
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Schimbare nume din certificat de nastere - minori

Ma poate ajuta cineva cu actele care-mi sunt necesare pentru schimbarea numelor de familie din certificatele de nastere ale unor minori cu varsta sub 14 ani?
Am procura pt. asa ceva, persoana care m-a rugat sa o ajut nu mai are domiciliul in Romania. Am inteles ca la Primaria Sectorului 1 se poate face acest lucru, insa nu am inteles exact ce acte trebuie sa am.
Am cautat pe net si am gasit ceva despre o cerere de publicare a schimbarii numelui in Monitorul Oficial, am mai gasit ceva si referitor la cazier, insa nu m-am lamurit complet.

Eventual daca ma puteti ajuta cu articolul exact din lege corespunzator situatiei prezentate.
Justitiarul711 a scris:

Sa ne dea mai multe detalii doar cu privire la cel de-al 2 lea copil, cu primul e clar, daca vin mama si tata dau declaratia si in aceeasi zi au rezolvat problema. Poate cel de-al 2.lea nu are ca tata pe sotul mamei...

Corect. Intereseaza ce nume poarta acum copilul si cine figureaza pe certificatul de nastere la tata: sotul mamei sau un alt barbat.
De asemenea e important sa stim daca atunci cand a fost inregistrata nasterea acestui copil mama mai avea domiciliul in Romania, deci daca avea pasaport CRDS sau doar locuia in strainatate - atunci ar avea sens trimiterea la sect. 1.

Daca tatal este actualul sot inseamna ca acest copil are numele de familie al mamei, eu alta explicatie nu gasesc. Iar daca tot vin in tara pentru recunoastere si incuviintare nume pot incepe demersurile de schimbare a numelui si singuri, ce sens are sa cheltuiasca bani pe procuri la consulat... 60 euro/procura nu e chiar o suma mica si nu cred ca ajunge una.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Iulie 2014
Ares-3, moderator
Asteptam informatii concrete pentru a ne putea lamuri si pentru a incerca sa formulam niste raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume copil dupa casatorie adinanicoleta adinanicoleta Buna ziua, Care este procedura pentru inregistrarea copilului pe numele tatalui dupa casatorie, in cazul in care copilul a fost recunoscut de tata dar a ... (vezi toată discuția)
Refacerea actului de identitate dupa divort krisszz21 krisszz21 Prin procura speciala se poate face buletin nou cu numele de după divorț?Ce acte sunt necesare imputernicitului ?:( (vezi toată discuția)
Schimbare nume minor ContSters100393 ContSters100393 În timpul căsătoriei, soţul meu a avut o relaţie de concubinaj cu o femeie care a durat aproximativ 7 ani, în urma căreia s-a născut un copil pe care ... (vezi toată discuția)