avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Deducere TVA in cazul falimentului
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Deducere TVA in cazul falimentului

Buna ziua, as dori o opinie referitoare la deducerea TVA, in cazul falimentului debitorului, in situatia in care societatea creditoare nu a fost inscrisa la masa credala.Se poate, in baza deciziei judecatoresti sa deducem TVA-ul daca nu am fost inscrisi la masa credala?Dispozitiile art.138 lit. d ale Codului fiscal fac trimitere numai la hotararea definitiva si irevocabila si nu exista nicio referire la inscrierea la masa credala.

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Adolfina Pop , Consultant fiscal 16:41, 9 Iulie 2014
Art. 138 se refera la ajustarea bazei de impozitare, si prevede urmatoarele:


"d) în cazul în care contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate nu se poate încasa din cauza falimentului beneficiarului. Ajustarea este permisă începând cu data pronunţării hotărârii judecătoreşti de închidere a procedurii prevăzute de Legea nr. 85/2006 privind procedura insolvenţei, hotărâre rămasă definitivă şi irevocabilă;"
Prin urmare aici nu este vorba despre deducerea TVA ci despre faptul ca puteti sa va micsorati baza de impozitare, respectiv TVA-ul colectat in conditiile aratate mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clienti incerti ContSters146856 ContSters146856 Am un client care nu a mai platit de 3 ani.In acest timp firma a fost declarata in faliment, cu hotarare definitiva si irevocabila. Fiind inscrisi la masa ... (vezi toată discuția)
Ajustarea bazei de impozitare client in faliment Cos78 Cos78 Se poate face ajustarea bazei de impozitare in baza unei hotarari judecatoresti ramasa definitiva si irevocabila de incetare a procedurii insolventei, daca ... (vezi toată discuția)
Scoaterea din evidenta a creantelor neincasate si ajustarea bazei de impozitare a tva Ana M Eliade Ana M Eliade Va rog sa-mi precizati in baza caror documente pt beneficia de prevederile art. 21, alin. 2, lit. n, pct. 1, Codul Fiscal, privind scoaterea din evidenta a ... (vezi toată discuția)