avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament Nelocuit!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament Nelocuit!

Buna ziua,Rog,de urgenta un raspuns Ferm,Legea?!
-Detin O garsoniera,nu locuiesc in acel imobil,am cumparat imobilul prin contract V-C Notarial.Am instiintat Asociatia de Locatari prin Cerere de 0 persoane.Tot bine/sa zicem,,, 2 ani,am platit intretinerea conform listei afisate de catre asociatie.Mentionez faptul,ca fac vizite de 4-5 ori pe luna MAXIM la garsoniera Doar pentru a verifica daca tot este in ordine,ca de furat?Presuri noi cumparate si Nu le am mai gasit,cu tooot cu Supraveghere Video a lor pusa,NU AM FOST INTREBATA,dar nu aceasta este problema.Prb consta in urmatoarele:
1.pentru luna mai am transmis fisa de consum cu apa de 2 mc rece si 4mc calda.
2.i am instiintat printro Contestatie
3.Raspunsul primit consta: odata ce sa transmis consum de apa in imobil reese ca sa locuit.
4.NU AM LOCUIT!Vecinii pot Dovedi acest fapt!Mai sigur,au Camerele de Supraveghere.Asociatia Poate Verifica.
5.Au pus una persoana la Intretinere.Am de plata 95 lei. Am cerut fisa locatarului,ce credeti?1mcub apa calda cost=11.70 lei?
6.In contestatie,am subliniat faptul,"sa plateasca cel incompetent",raspunsul lor;Sa ma comport Civilizat,sa incetez cu insultele,,,
E de NECREZUT ce se intampla la acest bloc/scara.
mai sint si alte prb,am tot in scris,,,am dovezi!!!
Rog,un profesionist,ajutati ma cu un raspuns.
Am domiciulul/locuiesc la o alta adresa.Dovada?SA VERIFICE CAMERELE DE SUPRAVEGHERE ALE SCARII.
Va multumesc,anticipat.

Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:08, 9 Iulie 2014
Cotele de intretinere nu sunt doar ceea ce consumati pe numarul de persoane care locuiesc in garsoniera, sau consumurile individuale, mai sunt si consumurile care se repartizeaza pe cota-parte indiviza (cele mai multe).
Sincer si eu ma mir cum ati consumat 2 mc de apa rece (2000 litri) si 4 mc de apa calda (4000 litri) daca nu locuiti in garsoniera, acesta este un consum pentru 1-2 persoane intr-o luna.
Pretul apei calde este cel pe care l-au afisat, depinde si de luna, dar nu este sub 11.70 lei.
Pentru a va lamuri cum se repartizeaza cheltuielile, puteti sa vedeti Legea 230/2007 si HG 1588/2007.
officeanuntul a scris:
1.pentru luna mai am transmis fisa de consum cu apa de 2 mc rece si 4mc calda.

Pai la acest consum de apa este logic sa platiti peste 60 de lei. Daca la aceasta suma de 60 lei apa, mai adaugati ceea ce plateati luna ade luna cand erati inregistrat cu zero persoane la cat junge? Socotiti si o sa constatati ca pentru acea persoana trecuta in luna mai ati platit o suma foarte mica.
Dar, sigur ca din moment ce nu ati inregistrat la asociatie macar o persoana trebuia sa figurati tot cu zero. Pe aceasta tema puteti contesta si cere socoteala dar nu pe costul apei atat timp cat ati citit singur apometrele si-ati transmis acel consum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma lamuriti si pe mine eusiatat eusiatat Detin o gasoniera in suprafata de 29 mp la parterul unui bloc, iar pentru luna decembrie cu toate ca acolo a locuit o persoana timp de vreo 10 zile iar ... (vezi toată discuția)
Calcul plata apa calda nima nima cum se calculeaza plata apei calde ?ex:eu am consumat 2 mc de apa rece si 2mc de apa calda.Lafisarea listei de plata trebuie sa platesc4mc de apa recex3,50 ... (vezi toată discuția)
Intretinere "umflata" Dessire Dessire Buna ziua, Sunt cirias de 3 luni,locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si am observat ca Administratora blocului a incarcat intretinerea fata de luna ... (vezi toată discuția)