avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1083 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... De ce am nevoie sa fiu trecut in functie de gestionar??
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

De ce am nevoie sa fiu trecut in functie de gestionar??

Buna ziua.
Am si eu o mica curiozitate.Pentru a deveni gestionar , in afara de faptul ca trebuie "sa iti mearga bine bibilica " , mai trebuie cumva ceva cursuri??#-o
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Crisstinel99 , utilizator 19:33, 9 Iulie 2014
Legea nr.22/1969 privind angajarea gestionarilor, constituirea de garanţii şi răspunderea în legătură cu gestionarea bunurilor agenţilor economici, autorităţilor sau instituţiilor publice :

Art. 3. - Poate fi gestionar cel care a împlinit vîrsta de 21 ani, a absolvit şcoala generală sau o şcoală echivalentă şi are cunoştinţele necesare pentru a îndeplini această funcţie.
În funcţie de complexitatea gestiunilor, de natura şi valoarea bunurilor şi de cunoştinţele ce le implică gestionarea lor, ministerele şi celelalte organe centrale stabilesc:
a) categoriile de gestiuni pentru care gestionarul, trebuie să fi absolvit liceul ori o şcoală profesională în specialitatea corespunzătoare gestiunii sau o şcoală echivalentă şi să aibă un anumit stagiu în munca de gestionar;
b) categoriile de gestiuni pentru care funcţia de gestionar poate fi îndeplinită şi de cel care a împlinit vîrsta de 18 ani.

Art. 4
Nu poate fi gestionar cel condamnat pentru savarsirea vreuneia dintre urmatoarele infractiuni:
a) infractiuni intentionate contra patrimoniului;
b) infractiuni de coruptie si de serviciu;
c) infractiuni de fals;
d) infractiunile prevazute de Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare;
e) infractiunile prevazute de Legea nr. 656/2002 pentru prevenirea si sanctionarea spalarii banilor, precum si pentru instituirea unor masuri de prevenire si combatere a finantarii actelor de terorism, republicata;
f) infractiunile prevazute de Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale, cu modificarile si completarile ulterioare;
g) infractiunile prevazute de prezenta lege.
Nu poate fi angajat sau trecut in functia de gestionar cel impotriva caruia a fost pusa in miscare actiunea penala pentru savarsirea vreuneia dintre infractiunile prevazute la alin. 1.
Punerea in miscare a actiunii penale pentru una dintre infractiunile prevazute la alin. 1 atrage suspendarea calitatii de gestionar.
Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc foarte frumos pentru ajutor :wave:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare vanzator, gestionar sau casier lumenaenache lumenaenache buna ziua, am o cunostinat care este absolventa a scolii generale, are facute cursuri CEPECOM de vanzator si vanzator marfuri alimentare, va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Gestionari - retinere din salariu vali121m vali121m Buna ziua, Ma puteti ajuta cu un raspuns privind urmatoarea situatie: Avem mai multe puncte de lucru in tara si in total un numar de 7 gestionari,ce ... (vezi toată discuția)
Gestionar marilena2 marilena2 Cine indeplineste functia de gestionar intr-o Primarie? (vezi toată discuția)