Sotul meu a fost oprit de politie si i s-a intocmit proces verbal. In proces scrie ca nu a avut asupra sa asigurarea de raspundere auto si nu a purtat centura de siguranta in timp ce se deplasa spre coborarea de pe estacada sosiri (a aeroportului Henri Coanda), fiind iesit din parcare. A primit sanctiune 7 puncte amenda si 28 puncte penalizare.
Am depus contestatie la acest proces verbal, intrucat in momentul in care a fost oprit de politie, acesta se afla la barierele care permit iesirea din parcarea publica si pt a introduce jetonul pt ridicarea barierelor este necesara deschiderea portierei, fiind un microbuz si centura de siguranta trebuie deblocata.
Polita de asigurare civila auto era asupra lui, dar nu aparea notat nr de inmatriculare, ci seria de caroserie, masina fiind recent inmatriculata. Mentionez ca politistul a vrut sa caute seria, dar la deschiderea capotei nu a stiut unde sa caute.
La contestatie am atasat copii dupa polita de asigurare si bonul de plata la parcare, politistul avand si intentia de a-l retine cat mai mult pe sotul meu.
Nu sunt de specialitate ,insa am fost si eu de cateva ori la judecatorie ptr a contesta niste amenzi de circulatie,deci pot da niste sfaturi .
Sansa de a va anula PV este direct proportionala cu modul in care va veti sustine punctul de vedere in fata judecatorului.Este important ce a scris politistul pe PV si daca sotul dvs a facut atunci mentiunea pe care dvs ati scris-o mai sus,adica faptul ca asigurarea RCA exista si a prezentat-o in momentul controlului,dar ca nu era trecut nr de inmatriculare.
Fiindca exista si situatia ca acea asigurare sa fi fost incheiata,dar ea sa nu fie in momentul controlului.Din cate stiu eu un politist are posibilitatea sa verifice daca o masina are sau nu asigurare RCA ,pe baza seriei de sasiu.De ce nu a facut-o ?
Acum cu centura nepusa e alta poveste,intalnita destul de des ca motiv de amenda.Daca nu exista un martor,nu aveti decat sa spuneti exact povestea cu bariera,ca nu era inca pe drum public,va mai ganditi dvs ...
Ca sfat va spun ca aceste dosare de contestare a amenzilor se discuta ultimele in ziua programata si la cele mai multe nu se prezinta nimeni.Cred ca prezentarea in fata instantei , sustinerea punctul de vedere si prezentarea faptelor asa cum s-au desfasurat va dau sanse de anulare mai mari decat in cazul in care nu va prezentati.(parere personala)
Despre modul in care ati redactat cererea,nu are mare importanta,judecatorul intelege ce solicitati .cand veti vorbi in fata instantei,e f important sa fiti hotarati,sa se vada ca nu mintiti,in ultima instanta e sansa dvs.
Despre faptul ca nu aveti sanse de reusita neapeland la un avocat,o/il contrazic pe cel care a scris acest lucru.Eu mi-am intocmit singur de fiecare data cererea,am avut cazuri castigate si cazuri pierdute.Dar va spun ca stand in sala si asteptandu-mi randul am vazut multe cazuri cu avocati angajati care au pierdut procesele,lucru vazut ulterior pe www.portal.just.ro.
Aaaa,inca ceva,dimineata cand va veti prezenta in sala de judecata, pe baza CI puteti sa solicitati grefierului dosarul dvs in care puteti vedea daca politia a facut intampinare si ce a scris.
Amenda rca expirat
dorel92
Buna ziua! In urma cu cateva zile am fost tras pe dreapta de politie. Masina pe care o conduceam (masina de firma) avea asigurarea RCA expirata, eu nu aveam ... (vezi toată discuția)