avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Punere in executare hotarare stabilire domiciliu minor
Discuție deschisă în Executare silită

Punere in executare hotarare stabilire domiciliu minor

buna ziua am si eu o mare problema am trait in concubinaj timp de 3 ani si am facut un copil cu acel baiat dupa un an de zile din cauza certurilor am hotarat sa plec din casa lui dar fara copil pt ca nu ma lasat.timp de un an de zile mam judecat cu el sa-mi iau copilul dar nu am reusit,acum in sfarsit am depus recurs si am castigat custodia copilului la domniciliul meu plus pensie alimentara.problema este alta tatal copilului este de etnie roma si mie frica din cauza amenintarilor sa ma duc sa-mi iau copilul pot sa cer la judecatoria unde sa solutionat un executor judecatoresc si un mandat de la procuror cu perchezitie in casa.eu nu pot sa ma duc singura acolo fara politie si un executor ce pot sa fac in cazul acesta.si cum pot sa fac hotararea data definitiva si irevocabila fara ca tatal copilului sa nu stie
Cel mai recent răspuns: rre , utilizator 12:44, 14 Iulie 2014
Daca aveti o hotarare judecatoreasca definitiva puteti apela la un executor judecatoresc, care este separat de judecatorie, instanta nu va indica la cine sa mergeti, care v-a pune in aplicare dispozitiile sentintei. Cine nu respecta prevederile unei hotarari judecatoresti poate fi tras la raspundere, chiar cu inchisoare. Va duceti singura la judecatorie si investiti sentinta cu formula executorie si solicitati legalizarea ei in cate exemplare doriti. Nu trebuie sa stie concubinul dvs ca ati fost la judecatorie.
Avetibdreptul de a merge insotita de executor si de avocat.
Puneti in executare hotararea.
Solicitati legalizarea hotararii si apoi cu hotararea legalizata mergeti la un executor judecatoresc( pe care il alegeti dvs.) si procedati la punerea in executare a hotararii.
Pentru legalizarea hotararii formulati o cerere adresata presedintelui instantei si anexati taxa de timbru de 5.00 lei.
Cand o parte din dosar solicita legalizarea hotararii, acest lucru nu i se comunica si partii adverse, asa ca nu veti intampina din acest punct de vedere greutati.
In ceea ce priveste executarea, este bine sa lecturati dispozitiile mai jos aratate, ca sa va faceti idee cu privire la executarea hotararilor privitoare la minori, mai cu seama la faptul ca executorul este cel care solicita sprijinul agentilor fortei publice pentru a sprijini executarea silita.
Mai mult decat atat, in caz de opunere sau in cazul in care debitorul ascunde copilul, tot executorul judecatoresc va sesiza de indata parchetul in vederea inceperii urmarii penale pentru savarsirea infractiunii de nerespectare a hotararii judecatoresti.

Art. 910 n.cod. de proc.civ.
Reguli speciale de executare
(1) Dacă în termen de o lună de la comunicarea încheierii prevăzute la art. 905 alin. (2) debitorul nu execută obligaţia sa, executorul judecătoresc va proceda la executarea silită.
(2) Executarea se va efectua în prezenţa unui reprezentant al direcţiei generale de asistenţă socială şi protecţia copilului şi, când acesta apreciază că este necesar, a unui psiholog desemnat de aceasta. Prezenţa psihologului nu este necesară dacă reprezentantul direcţiei are această calificare.
(3) La solicitarea executorului judecătoresc, agenţii forţei publice sunt obligaţi să îşi dea concursul la executare, în condiţiile legii.
(4) Nu este permis niciunei persoane să bruscheze minorul sau să exercite presiuni asupra lui pentru a se realiza executarea.
Art. 911
Opunerea la executare
......................................
(2) În cazul în care debitorul nu îşi îndeplineşte obligaţia în termenul prevăzut la alin. (1), precum şi atunci când debitorul este de rea-credinţă şi ascunde minorul, executorul judecătoresc va consemna acest fapt şi va sesiza de îndată parchetul de pe lângă instanţa de executare în vederea începerii urmăririi penale, pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârii judecătoreşti.

@alexmoria- hotararile nu se mai investesc cu formula executorie incepand cu data intrarii in vigoare a noului cod de procedura civila - 15.02.2013.




Ultima modificare: Miercuri, 9 Iulie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
buna ziua am fost la un executor judecatoresc si am vb cu dumnealui problema este ca dansul nu mia spus sigur ca poate sa ia minorul de acolo si ca daca copilul nu doreste nu poate sa-l ia la prima infatisare.iam cerut domnului executor sa mergem cu organele competente acolo si organele de politie sa luam copilul si mia spus ca nu se poate ca prima oara ii trimite o citatie paratului sa se prezinte la birou.eu iam explicat ca ei nu o sa se prezinte si ca o sa ascunda copilul ca ei nu vor sa nil dea ce ma sfatuiti

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nerespectare program de vizita minor ContSters290573 ContSters290573 Buna ziua Sunt divortat prin sentinta judecatoreasca in sept 2011 si in ian2013 tot prin sent judecatoreasca definitiva am primit program de vizita pt ... (vezi toată discuția)
Copilul nu dorește să viziteze părintele cu care nu locuiește. ce poate face acesta ca să fie respectată decizia instanței? petravram petravram Buna seara. Ce modalitati legale se pot intreprinde de un parinte natural, ca , copilul sa-si viziteze, conform hotaririi instantei,parintele cu care nu ... (vezi toată discuția)
Program vizita preluare minor nerespectat. cum reconstruiesc ... Tatăl nerezident Tatăl nerezident Program vizita preluare minor nerespectat. Cum reconstruiesc relațiile personale cu fiul meu..?! A trecut aproape 1 An de când refuza aceste vizite nici ... (vezi toată discuția)