avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bolnav si fara drepturi..
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bolnav si fara drepturi..

buna seara!!sa nu va plictisesc intru direct in subiect...suntem 3 frati,doi dintre frati au cedat dreptul lor dintr-o mostenire unei matusi,unul dintre frati este bolnav psihic si nu a fost chemat la notar,nu a fost trecut in actele de mostenire si totusi matusa si-a facut titlu pe mostenirea respectiva... intrebare? fratele bolnav prin imputernicire sau tutela prin altcineva poate anula actul de mostenire al matusi prin instanta??multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: ContSters250994 , utilizator 22:22, 9 Iulie 2014
Trebuie instituita mai întâi tutela si apoi tutorele, reprezentantul sau legal, sa ceara in instanța anularea certificatului. Numirea reprezentantului interzisului se face tot de către instanța de la domiciliul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numire tutore pentru fratele lipsit de discernamant -punerea sub interdictie ContSters58959 ContSters58959 sunt fratele unei persoane lipsite de discernamint si la notar am intimpinat o problema pentru ca cel lipsit de discernamint sa imi doneze mie o parte dintr-un ... (vezi toată discuția)
Succesiune - mostenitor minor ContSters45263 ContSters45263 Este obligatoriu ca inainte de deschiderea succesiunii sotul supravietuitor sa ceara numirea sa ca tutore al mostenitorului minor? Multumesc! (vezi toată discuția)
Administrarea bunurilor unei persoane majore bolnava psihic miha2012 miha2012 Matusa mea, care locuieste in prezent cu mine si mama mea , mi-a facut o procura notariala, dupa obtinerea discernamantului de la I.M.L., pentru a-i vinde un ... (vezi toată discuția)