avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare de drept
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare de drept

Am avut in anul 2008 .6 luni cu suspendare si 2 ani si 6 luni de reabilitare doresc sa ma angajez si am nevoie de cazier imi este patat cazierul ? ma va afecta acest lucru?
Vedeti cat este termenul de incercare si socotiti.
Dupa trecerea termenuluinsunteti reabilitat de drept.
Putetinscoate un cazier ca sa va lamuriti.
Reabilitarea de drept este acea forma a reabilitarii care opereaza in virtutea legii(ope legis ), fara a fi necesara cererea fostului condamnat pentru obtinerea ei, aceasta fiind considerata ca dobandita de condamnat in momentul cand s-au realizat conditiile de reabilitare.

In cazul in care condamnatul nu a savarsit din nou o infractiune inauntrul termenului de incercare si nici nu s-a pronuntat revocarea suspendarii conditionate a executarii pedepsei in baza art. 83 si 84, el este reabilitat de drept."

Asadar, reabilitarea de drept intervine dupa implinirea termenului de incercare.

Aveti dreptul de a solicita pe cale judecatoreasca constatarea reabilitarii.

Hotararea instantei de judecata, in acest caz, nu este una pentru acordarea reabilitarii, ci doar pentru constatarea reabilitarii de drept.

Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reabilitare cazier judiciar moritsu moritsu Buna ziua, Vreau sa ma ajute cineva cu o informatie cu privire la stergerea/reabilitarea cazierului judiciar. La cat timp/perioada se \\"sterge\\" ... (vezi toată discuția)
Cat timp am cazier ? Raaazvy Raaazvy [quot]D.p. 492 - În baza art.385/15 pct.2 lit.d Cod procedură penală, admite recursul declarat de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă înalta Curte ... (vezi toată discuția)
Reabilitare pedeapsa cu suspendarea - termen MadalinIonescu MadalinIonescu Buna seara.In urma cu aproximativ 4 ani mai exact pe data de 7.04.2009 am primit o sentinta finala,2 ani cu inchisoare si 4ani,termen de incercare,pentru ... (vezi toată discuția)