Buna! Sunt in divort cu sotul meu dar am cateva probleme.Sotul meu este salariat la stat cu un salariu brut de 1300 lei la care se adauga lunar stimulente care variaza intre 2000 -2500 lei, aceste stimulente fiind supuse impozitului CAS-lui ai celorlate dari catre stat.El sustine ca pensia alimentara se va calcula numai la salariul de 1200 lei si nu va cuprinde aceste stimulente.Mentionez ca el beneficiaza de aceste stimulente de mai bine de 2 ani in fiecare luna, deci el poate fi incadrat ca venit permanent.Ce pot sa fac in cazul acesta?Eu vreau ca pensia alimentara sa se calculeze la intregul venit lunar.
Multumesc!
asta o sa cautati dvs cu ajutorul avocatului dvs ca sa dovediti. acum depinde si argumentele lui. aceste stimulente pot varia, atunci cum ar putea fi considerate venit permanent???
In general judecatorul pune un foarte pronuntat accent pe inscrisuri, iar in inscrisurile aduse de partea adversa va figura ca salariu brut suma de 1300.
Cred ca pe ce trebuie sa insistati este caracterul constant al stimulentelor, astfel incat sa convingenti judecatorul sa ia in calcul si stimulentele la calculul pensiei alimentare.
Instanta se limiteaza doar la venitul net ,care apare in adeverinta de venit pe ultimele sase luni,pentru a stabili cuantumul lunar al pensiei de intretinere minor.Ceea ce doriti dv. este cam dificil de sustinut,avand in vedere criza economica...stimulentele pot scadea sau pot disparea....se mai intampla...traim in Romania!Daca reusiti totusi ,eu zic sa platiti si un onorariu de succes avocatului!!!Pe buna dreptate...merita!
Fisa fiscala a contribuabilului este un document cu caracter personal, deci nu aveti acces la ea, dar puteti solicita instantei sa o obtina, institutiile publice fiind obligate sa colaboreze. Din ea va reiesi ca acest venit "aleatoriu" are caracter constant. Suma pravazuta de lege nu indica o valoare certa, ci determinabila conform proportiilor 1/4, /3 sau 1/2 din venitul lunar. Propuneti ca data exigibila pentru plata sa fie ulterioara incasarii ambelor venituri si sa va fie virata prin poprire la sursa. Asa ar fi logic, dar nu stiu care este practica judiciara:sorry:
Succes
Alte discuții în legătură
Pensia alimentara
147369
Cum se calculeaza pensia alimentara care am inteles ca este de 25% din total venit net?
Daca eu lucrez in vanzari si am comisioane care fluctueaza de la o ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara
sania
Pensia alimentara se atabileste de catre instanta, odata cu pronuntarea unei sentinte de divort, este corect? Cuantumul acesteia se stabileste in functie de ... (vezi toată discuția)