avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Personal didactic auxiliar incadrarea pe trepte de ...
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Personal didactic auxiliar incadrarea pe trepte de vechime in specialitate

Buna ziua
Am ocupat prin concurs un post de administrator financiar la o universitate de prestigiu din Bucuresti si am avut surpriza sa fiu incadrata pe trepta a II a de vechime in specialitate desi aveam la momentul angajarii treapta I intr-o alta unitate de invatamant dintr-un judet apropiat unde contractul individual de munca era suspendat pentru concediu de crestere si ingrijire copil.
La universitatea la care m-am angajat nu s-a tinut cont de acest lucru si nici de faptul ca in conformitate cu OUG 124/2011 concediul de crestere si ingrijire copil este considerat vechime in specialitate. Desi sunt apreciata pentru munca pe care o prestez (mi s-a refuzat detasarea intr-un minister pe un post similar) am fost efectiv coborata in grad in aceeasi grila de salarizare. Grila prevazuta de Legea 63 pentru personal didactic auxiliar este unica pentru invatamantul preuniversitar si universitar si legea nu face distinctie intre cele doua nivele de invatamant. Pretextul a fost "aici suntem la universitate" dar in realitate le dau lectii pe aici.
Intrebarea mea este ..."Care sunt caile de reglementare a situatiei dupa semnarea contractului de munca?"
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: petremrl , utilizator 14:06, 6 Februarie 2015
Daca universitatea nu-si revizuieste opinia, va ramane solutia instantei. Potrivit Codului muncii si Legii dialogului social, conflictele izvorate din modificarea, executarea si incetarea contractelor individuale de munca se solutioneaza de catre instantele judecatoresti competente.
Conform art. 269 alin. 2 din Codul muncii, ea aparţine instanţei „în a cărei circumscripţie reclamantul îşi are domiciliul sau reşedinţa ori, după caz, sediul".
Conform art. 210 din Legea dialogului social, competenta aparţine instanţei de judecată „în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul sau locul de muncă reclamantul".
Ultima modificare: Vineri, 11 Iulie 2014
elena138, utilizator
Si eu m-am confruntat cu o sit asemanatoare iar raspunsul este ca incadrarea se face pe postul aflat in statul de functii, din acest motiv, eu avand post de inform IV nu am putut incadra pe cea care a castigat concursul pt ca ea, prin vechimea ei, era de I. trebuia sa se ceara transformarea postului inainte de examen. Eu voi relua examenul, acum ca trasformarea e facuta. Am facut niste valuri dar m-am oprit la timp :(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde depun actiunea ? chitoiu chitoiu Servus tuturor. Carei instante ma adresez pentru a chema in judecata firma la care am lucrat , la cea unde domiciliez eu ,sau la cea de resedinta al paratei , ... (vezi toată discuția)
Doctorand stagiar ionutz_vali1983 ionutz_vali1983 As dori sa stiu daca, in calitatea mea de doctorant stagiar, la o universitate de stat, conform legii educatiei aflate acum in vigoare, dupa sustinerii tezei ... (vezi toată discuția)
Instanta competenta _ conflicte individuale de munca Rodica2011 Rodica2011 In legea dialogului social (art.210) se prevede ca [i]Cererile referitoare la solutionarea conflictelor individuale de munca se adreseaza instantelor ... (vezi toată discuția)