Buna ziua.Am o autorizatie de extindere locuinta din anul 1999.Din cauza unor probleme familiare (imbolnavirea si apoi decesul sotiei) nu am mai putut sa fac extinderea locuintei decat in anul 2002, an in care m-am recasatorit .Intrebarea mea este cum pot dovedii ca extinderea a fost facuta cu actuala sotie si nu in anul 1999 cand este eliberata autorizatia. Multumesc anticipat pt raspuns.
Constructia este considerata edificata in anul in care ati obtinut procesul verbal de receptie finala si cand ati declarat-o la finante. In mod normal trebuia sa obtineti o noua autorizatie de construire daca cea din 1999 expirase. Iar daca nu reusiti sa o treceti pe sotia actuala in acte printr-un act doveditor se poate face prin act notarial.
Autorizatia de extindere a fost emisa in 1999 dar in ea se specifica faptul ca este valabila 36 luni.Adica in astea 36 luni trebuia sa se finalizeze extinderea,eu asa inteleg.Nu s-a mai obtinut proces verbal de receptie . S-a inceput extinderea deabea in 2002 si s-a finalizat f tarziu prin 2006.Nu s-a mai facut nici o alta autorizatie chiar daca prima expirase.La tara nu vine nimeni sa te verifice daca ti-ai mai facut o camera sau alte extinderi.Problema este cand trebuie sa dovedesti ceva ,ca ai nevoie de acte.Mie imi trebuie sa dovedesc ca aceasta extindere s-a facut dupa casatoria cu cea de a doua sotie pt ca sunt intr-un proces de partaj judiciar.Exista f multi martori care stiu cum era casa inainte de casatorie.La notar stiti daca imi trebuie acte sau este un fel de declaratie pe proprie raspundere. Impozit pt extindere nu am platit niciodata , cei de la primarie (unde platim impozitul) au spus ca nu figurez cu nici o autorizatie de extindere ca ei nu o gasesc ,asa au spus cand au fost cerute acte de catre tribunal.
Intabulare casa
camelia_b
Buna,
Vreau sa stiu ce solutie exista ca atunci cand vom intabula casa construita de mine si sotul meu, pe actul de proprietate sa fim amandoi trecuti. ... (vezi toată discuția)